Românii au cheltuit 7 milioane de euro de Paște

Paște - vacanta de Paste Milano bilete de avion e1457614909147

Românii au cheltuit 7 milioane de euro de Paște Sărbătorile Pascale aproape au trecut, iar operatorii de turism fac deja primele calcule pentru această mini vacanță. Iar rezultatele nu sunt deloc rele.

Conform datelor publicate de Federația Patronatelor din Turismul Românesc, peste 110 mii de români au petrecut Paștele în țară, cheltuind peste 7 milioane de euro pe serviciile turistice oferite. Cele mai căutate destinații au rămas, și anul acesta, Valea Prahovei, Bran Moeciu, Bucovina și Maramureș. Gradul de ocupare a fost de 79%, cu 108.000 locuri vândute din totalul celor 136.000 scoase la vânzare.

Citește și: 6 Locuri de vizitat înainte de a fi distruse de schimbările climatice

Litoralul românesc, altădată în top și vedeta vacanței de Paște, reprezintă marea dezamăgire a acestei perioade, cu doar 900 de locuri vândute. În stațiunile balneoclimaterice au fost ocupate 20.000 de locuri, în Delta Dunării 400 locuri. În ceea ce privește destinațiile externe, litoralul bulgăresc rămâne pe primul loc, urmat de Grecia și Tenerife.

În comunicatul celor de la FPTR se menționează: „Spre deosebire de anul trecut, când zilele libere acordate de angajatori cu ocazia sărbătorilor pascale au făcut „punte” cu 1 Mai, în acest an minivacanţa de Paşte a fost mai degrabă un weekend prelungit, de două-trei nopţi. Nu putem vorbi, aşadar, de o comparaţie a numărului de turişti ajunşi în cei doi ani în staţiuni, pentru că raportul este dezechilibrat”

Sursă foto: andreearaicu.ro

Paște - sirene 150x150Citește și: #PROCIV2017 Sună sirenele de alarmare în toată țara

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.