Cât contează sănătatea pentru români?

sănătatea pentru români - s  n  tatea pentru rom  ni

Text de Loredana Negrilă

Cât contează sănătatea pentru români?In ultimul an, GFK a derulat mai multe proiecte de cercetare pe subiectul sanatatii in randul romanilor, a perceptiilor, atitudinilor si comportamentelor legate de sanatate si a sistemului de sanatate. Cirfele ne arată că românii știu de partea teoretică, dar practica ne omoară.  Cum arată cifrele?

  • 75% dintre români spun că sănătatea este foarte importantă pentru ei
  •  48% caută servicii și produse care îi ajută să aibă un stil de viață sănătos

În lista valorilor personale, ”a fi în formă bună fizică și mentală” este menționat de 75% dintre respondenți. Top 3 valori personale este ocupat de: a-i ști în siguranță pe cei dragi, a trăi fără grija banilor și a face lucruri de plăcere.

Sănătatea este percepută ca o cauză de stres și ca un motiv de grijă pentru 32% dintre români. Sănătatea este clasată pe locul 2 într-o ierarhie de 15 potențiale cauze de stres.

Informațiile fac parte din GfK Consumer Lifestyle, un studiu sindicalizat despre valorile personale și stilul de viață al românilor care locuiesc la orașe. Studiul a fost realizat pe un eșantion de 1.028 respondenți, reprezentativ pentru populația urbană peste 15 ani.

Foto: Antena 1

sănătatea pentru români - diabet glicemie 150x150Citeste si: Diabetul – dușmanul nostru TĂCUT

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.