Cât mai COSTĂ un zâmbet?

zâmbet - smile

Articol scris de Ionuț Iancu. Cât mai COSTĂ un zâmbet? Azi este Ziua Internațională a Zâmbetului. Este plin internetul de emoticoane zâmbărețe, de chipuri vesele și de urări frumoase. Ai zice că întreaga lume e toată un zâmbet. Și ce bine ar fi să fie așa.

Dar, dacă ieși în stradă, realitatea de dincolo de online este cu totul alta. Una în care un zâmbet pare că ar costa cel puțin la fel ca un gram de aur. Cauți un zâmbet și primești în schimb figuri dezaprobatoare, ceva de genul: „Noi nu mai putem de griji și poveri și tu stai să zâmbești„. Am făcut cândva un experiment. Mergând pe stradă am decis să zâmbesc oamenilor și să le spun bună ziua. Rezultatul? Eram privit cu multă circumspecție, nimeni nu mi-a răspuns, nici la salut, nici la zâmbet.

Oare când am uitat să zâmbim? Chiar atât de grea să ne fie viața, atât de mari și multe poverile, încât să uităm să zâmbim? Așa de greu să fie să dăruiești un zâmbet unui om de lângă noi? Chiar, voi când le-ați zâmbit ultima dată celor dragi? Sau colegilor de muncă? Iubitei sau iubitului?

Când mă întreabă lumea ce m-a făcut să mă îndrăgostesc iremediabil de femeia pe care o iubesc, răspunsul a fost simplu: ochii ei mari, de poveste, ce strălucesc incredibil atunci când zâmbește. Și asta nu s-a schimbat niciodată. Zâmbetul este medicament. Zâmbetul este tratament pentru suflet. Vindecă singurătatea, alungă tristețea, încălzește inima.

Și chiar nu costă nimic. Un gest gratuit, un gest frumos. Un gest ce poate schimba ziua cuiva. Azi este Ziua Internațională a Zâmbetului, sărbătorită în prima vineri din luna octombrie, o zi creată la inițiativa lui Harvey Ball, creatorul celebrului emoticon „smiley face„

Sursă foto: Apropotv.ro

zâmbet - DSC 9876 150x150Citeste si: Când țesutul IUBIRII se cicatrizează !

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.