Cât de mult contează banii într-o relaţie?

relație - banirelatie

relație - georgiana 150x150Text de Georgiana Arsene.

Mulţi ar spune că privesc lucrurile cu cinism şi dintr-o perspectivă strict materialistă. Pentru că, nu-i aşa, dragostea presupune renunţarea totală la tine şi trăitul doar pentru celălalt. Iar asta definește o relație perfectă.

Nimic mai greşit. Independenţa financiară reuşeşte să echilibreze lucrurile, pentru că nu trăim într-o lume ideală, ci într-una în care, din păcate, cutia de scrisori ne aduce aminte să plătim ce am consumat. Nu este nimic rău în a te dedica persoanei iubite, în a face totul pentru o relație reușită. Dimpotrivă, este chiar indicat, fiindcă după aia apar tot felul de alte probleme, frustrări şi, în final, relaţia eşuează lamentabil.

Ce te faci, însă, când tu, femeie, câştigi mai mult decât el şi sarcina achitării facturilor îţi revine, exclusiv, ţie? Accepţi cu seninătate situaţia şi mergi mai departe de dragul relaţiei? Vorbeşti cu iubitul tău despre asta? Rezolvi situaţia în urma discuţiei democratice? Puţin probabil, mai ales dacă iubitul este un suflet liber, care nu vrea să se simtă constrâns de chestiuni pământeşti gen job, facturi, bani. El visează la o libertate absolută, în care să stea pe o plajă pustie, la apus, cu tine în braţe, ascultând zgomotul valurilor.

relație - banirelatie

Îl priveşti uluită şi îi spui, cu ultimele resurse de răbdare-după ce ai avut o zi plină- că şi mersul la mare costă. El se uită inocent, repetă rugămintea şi apoi îşi declară solemn şi teatral că, dacă nu mergeţi, nu îl iubeşti. Îl înjuri în gând şi pleci pe balcon şă fumezi ultimele 10 ţigări din pachet, gândindu-te, cu o ultimă doză de optimism, că ai înnebunit şi dialogul de mai înainte nu a avut loc. Că asta nu mai e relație serioasă.

Viaţa bate filmul şi, în zilele următoare, iubitul îţi spune la fel de senin că a luat nişte bani din rezervele voastre pentru a-l ajuta pe Marcel-ştii tu, prietenul acela comun ce cântă prin Centrul Vechi, alt suflet neliniştit- să îşi cumpere o chitară nouă.

Cu calm, deschizi dulapul, îi scoţi hainele, i le pui în braţe şi, direcţionându-l spre ușă, îi spui să îşi facă o formaţie de trubaduri cu Marcel pentru că relaţia s-a încheiat.

Nici varianta în care el are banii lui şi este extrem de econom spre zgârcit nu e o soluţie. Îţi cumperi, să zicem, o rochie. Zgârcitul îţi deschide dulapul şi îţi arată că mai avei rochii şi, deci, investiţia nu a meritat. Că pe el nu îl interesează, te iubeşte aşa cum eşti.

De aceea militez pentru independenţa financiară a fiecărui partener într-o relație. Împărţiţi cheltuielile, faceţi-vă surprize, dar nu forţaţi nota!

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.