Cât de în siguranță mai suntem?

siguranță - puls1

Articol scris de Ionuț Iancu. Cât de în siguranță mai suntem?  Mă uit în jurul meu. Lume supărată, lume încrâncenată, care a uitat și să mai zâmbească. Fiecare om cu problemele sale, fără îndoială, dar care pare doborât de pesimism, de suferință, de singurătate.

Nu e doar părerea mea. Lumea chiar s-a înrăit. Oamenii uită să mai fie oameni. E o apetență incredibilă pentru a face rău, pentru a ucide, pentru a fura. Mă uit cu groază la toate știrile care sunt promovate de televiziuni: x a ucis pe y din gelozie. A l-a aruncat pe B de la etaj pentru 50 de lei. Niște bătrâni sfârșesc într-o baltă de sânge pentru că nu aveau nici un ban în casă.

Unde mai găsim un sentiment de siguranță, de încredere? Cine mai poate să ne garanteze o siguranță cât de mică? Siguranță în trafic, pe stradă, ziua în amiaza mare sau seara,când ieși cu prietenii la o bere în Centrul Vechi. Răspunsul la această întrebare s-ar putea să nu fie cel pe care ni-l dorim cu toții. Iar aici, principala vină o poartă autoritățile. Și dacă în spațiile publice nu mai avem certitudinea că viața nu ne este pusă în pericol, ce să mai zicem de momentul când ne refugiem în casa noastră? Câte uși metalice să punem? Câte lacăte și yale să mai schimbăm?

Pentru mulți oameni, întrebările de mai sus sunt o povară emoțională peste care cu greu pot trece. Care le consumă toate resursele de energie. Oameni care tresară la cel mai mic zgomot, oameni care se sperie și de foșnetul frunzelor. Nu poți trăi așa. O soluție pentru toți cei care vor să se simtă în siguranță în casele lor în orice moment sunt sistemele de supraveghere de cea mai bună calitate. Toate aceste sisteme de securitate sunt un prim pas în a avea un pic de liniște. Dar nu trebuie să fie neapărat singurele ! Trebuie să aveți grijă să nu primiți în casa voastră oameni pe care nu îi cunoașteți. Să nu vă dați datele de contact oricum, dar, mai ales, că tot suntem în epoca Facebook, să nu postați chiar orice acolo.

Ca de exemplu: ”Sper să nu îmi fure cineva apartamentul, am plecat în concediu, nu am pornit sistemele de securitate și cheile sunt sub preș”

Tips & Tricks despre cum să nu îți pui în pericol siguranța casei tale:

  • nu oferi necunoscuților date clare de identificare a locației apartamentului/casei tale
  • nu posta imagini explicite cu locuința ta. Oricât îți place să te lauzi, vei atrage și atenția răufăcătorilor
  • educă-ți copilul să nu intre în contact cu străinii, să nu îi primească în casă
  • la orice semn suspect, contactează imediat autoritățile

Sursă foto: gorj-domino.ro

siguranță - mocanita tb900 150x150Citeste si: Imaginea zilei – România modernă

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.