Catherine Deneuve, mesaj de susținere pentru bărbați!

bărbați - catherine deneuve 398228 960 720

Catherine Deneuve, mesaj de susținere pentru bărbați! De la momentul izbucnirii scandalului Harvey Weinstein, valuri de reacții ale femeilor care susțin că au fost abuzate sau hărțuite sexual au umplut spațiul public, online-ul și toată mass-media. Totul sub cel mai puternic hashtag al ultimilor ani, #metoo.

Nu puțini au fost cei care au considerat însă că acest scandal a derapat și s-a ajuns la situația în care toți bărbații au fost catalogați, judecați, reduși la tăcere și incriminați. Un zâmbet mai șăgalnic, o atingere nevinovată, o privire asupra sânilor sau un oftat admirativ privind picioarele unei femei s-au transformat în tot atâtea ocazii de a acuza bărbații că se gândesc doar la sex, la cum să transforme femeia într-un obiect sexual.

Citește și: #MeToo, dar până unde? 

În tot acest context încordat, mesajul semnat de Catherine Deneuve și alte 100 de femei, prin care se vorbește despre dreptul bărbatului de a curta, de a fi galant, de a încerca să cucerească o femeie, este un semn nesperat de normalitate, într-o lume în care, așa cum se menționează și în scrisoare, feminismul se transformă într-o ură la adresa bărbaților:

”Violul este o crimă. Dar curtea insistentă sau stângace nu este un delict, nici galanteria o agresiune machistă. „Campanie de delațiuni”, „justiție expeditivă”: bărbații au fost „sancționați în exercițiul meseriei lor, constrânși să demisioneze, când nu au făcut decât să atingă un genunchi, să încerce să fure un sărut, să vorbească de lucruri intime în cadrul unui dineu de afaceri sau pentru că au trimis mesaje cu conotații sexuale unei femei” față de care atracția nu era reciprocă”

„Ca femei nu ne recunoaştem în acest feminism care, dincolo de denunţări ale abuzurilor de putere, ia chipul unei uri faţă de bărbaţi şi sexualitate“, afirmă semnatarele textului. „Noi apărăm o libertate a supărării, indispensabilă în libertatea sexuală. Suntem astăzi suficient de avertizate pentru a admite că instinctul sexual este prin natura lui ofensiv şi sălbatic, dar suntem şi suficient de conştiente pentru a nu confunda flirtul stângaci cu agresiunea sexuală“.

Sursă foto: Pixabay

bărbați - person of year 2017 time magazine cover1 90x90Citește și: Femeile din campania #metoo, personalitățile anului 2017!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.