Cazul Boureanu – Eu te-am făcut, eu te OMOR ! Generația cu vânătăi

Boureanu - child abuse 1024x903

Articol scris de Iancu Ionut Cazul Boureanu – Eu te-am făcut, eu te OMOR ! Generația cu vânătăi. De la „bătaia e ruptă din Rai„, ”Eu te-am făcut, eu te omor„ sau „Hai, că nu mori dintr-o palmă„, folclorul și realitatea educațională românească par a fi croite și construite pentru vremuri de demult apuse, când spartanii își pregăteau copiii pentru ca la 16 ani să plece să moară în războaie.

Mă uit la imaginile cu Boureanu târându-și copila pe stradă ca pe o cărpâ și mă apucă greața. Omul ăsta se numește părinte. Omul ăsta, dacă în spațiu public se manifesta așa, mi-e înfiorător de greu să mă gândesc ce îi putea face copilei sale în intimitatea casei. Vă invit să vedeți imaginile în știrea de la finalul editorialului și apoi să reveniți să citiți gândurile mele. Poate așa mă veți înțelege mai bine.

Eu, personal, cred că mi-am luat o singură dată bătaie până când am plecat la București la facultate. Iar atunci mi-am luat-o pentru că o meritam. Fugisem, la 8 ani, de acasă la București. Mi-am pus familia într-o situație incredibil de grea. În rest, educația mi-am primit-o de la o mamă cadru didactic, femeie extraordinară, care nu a avut nevoie de forță, palme, șuturi și pumni ca să mă pună pe drumul cel bun.

Dar cei care primesc aceste palme, șuturi, pumni, oare chiar le merită? Oare chiar să fie asta singura soluție? Logic că NU ! Violența nu este niciodată un răspuns, o soluție. Este doar ultima armă a unor oameni mici, extrem de mici, în fața unor suflete aflate la început de drum în viață. Și care nu merită să crească cu temerea asta, că oricând cineva îi va putea lovi. Și, ce e și mai rău, să li se înrădăcineze în suflet gândul că ei MERITĂ asta ! Merită BĂTAIA ! Te-ai uitat vreodată în ochii unui copil abuzat, bătut? Parcă i s-a scurs tot sufletul din el. Are ochii atât de goi și de triști, că te înfioară.

Ai văzut vreodată un copil care tresare când vede un adult că se pregătește să ridice mâna spre el? Mi se pare cel mai crunt spasm pe care îl poți simți. Iar suferința lor e mult prea grea. Când s-au născut li s-a promis o viață frumoasă, bucurie, râsete, lacrimi de bucurie. Iar noi o societate ce părem bolnavă în metastaze, îi înecăm în lacrimi de suferințe și le dăm palme, șuturi și pumni până le transformăm râsul în scâncet.

O țară de mizerabili. Și nu îmi cenzurez cuvintele. Clasa politică actuală sau cea viitoare, ce vine din decembrie, au datoria și responsabilitatea să se aplece cu adevărat asupra acestei problematici și să rezolve lucrurile bine. Să le ofere copiilor noștri posibilitarea de a trăi într-o țară în care au drepturi și le sunt respectate. Dar ce să vezi, până de curând și Boureanu făcea parte din clasa asta politică. Ascult la TV și o mare formatoarea de opinie ne spune că ce atâta scandal cu Boureanu. Omul trăgea de fată și o târa pentru că nu voia să vină acasă. Că așa procedezi și cu animalul de companie!!!!

Îmi vine să vomit ! Dar, da, pentru unii, un copil este doar un animal de companie. În timp ce alții visăm cu disperare să fim părinți, să trăim doar pentru lumina ochilor copiilor noștri, alții își tratează copiii ca pe niște animale de companie. Un caz cum este cel al Ioanei Boureanu ar trebui să fie suficient de puternic ca impact vizual, emoțional, sufletesc, încât să ne scoată toată furia față de astfel de oameni în față. Și să ne determine să schimbăm ceva. Și nu, nu mă interesează că Ioana Boureanu e un copil problemă. Că a descoperit fumatul, că s-a săturat de săruturi și vrea să experimenteze mai mult. Că stă pe telefon cu orele în loc să își facă temele. Tu, ca părinte al ei, ar trebui nusă o târăști pe străzile Bucureștiului ca pe o nelegiută, ci să o ții în brațe și să o întrebi: „Ești bine? Ai ceva despre care vrei să vorbim? Sunt eu părintele de care ai nevoie?„

Pentru că, altfel, vom avea, în Ioana, încă un on condamnat la o viață de alegeri greșite și care va da vina pe viață și pentru ce a trăit în familie, incapabilă să se respecte, să se iubească și să iubească. Și cine naiba ar mai putea să facă asta, când o țară întreagă vede cum pentru familia ta ai valorea unui mop.

Cu care șterge pe jos Bucureștiul.

Boureanu - boureanu 150x150Citeste si: (VIDEO) – Cristi BOUREANU, filmat când își agresează fiica !

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.