Ce faci în weekend? Hai să ne murdărim ca în copilărie

Ce faci în weekend? Hai să ne murdărim ca în copilărie - 4231910 small cat watching a painting hand of child
   Text de E. Mara
                 Astăzi aveam chef să scriu despre weekend. Ştiu că este joi, dar mâine vine vineri şi până să-ţi dai seama te trezeşti în week-end. Doamne, ce bine e! Nu ştiu câţi dintre voi, cei ce citiţi aici, aveţi sau nu copii, însă dacă aveţi şi sunteţi în până de idei pentru week-end atunci continuaţi lectura. Până la urmă, copiii sunt cea mai mare realizare a noastră, fără doar şi poate. Ei sunt motivele noastre de bucurie, mândrie, fericire, plâns sau nervi. Ordinea e aleatorie. Indiferent de ce sentimente ar reuşi cei mici să scoată din noi la un moment dat, cred cu tărie că joaca nu trebuie să dispară nicioadata.
Ştiţi vorba aia: ” Don’t grow up it’s a trap! ( Nu te face mare, e o capcană!)
     Gândindu-mă la acest lucru mi-au trecut prin cap câteva idei năstruşnice pentru a-i provoca pe cei mici. Mai ales că ei vor să fie MARI şi noi vrem să fim iar MICI. Mai ales EI au energie şi NOI …nu! Cum e viaţă asta?!!!
Ce faci în weekend? Hai să ne murdărim ca în copilărie - 4231910 small cat watching a painting hand of child
foto: colourbox.com
Hai să ne mânjim cu acuarele – Îmi imaginez că sâmbătă va fi o zi călduroasă, că ziua de astăzi. O zi excelenţă dacă mă întrebi, o zi în care merg extraordinar de bine nişte ochelari de soare. Dar stai, nu despre asta urmă să scriu.
Ziceam că îmi imaginez ziua de sâmbătă călduroasă cu cel mic. El se va trezi, îl voi sărută că de obicei şi el se va enerva. După ce-l voi îmbrăca îi voi pregăti masa şi voi lua micul dejun impreunca cu el. Desigur că după somn şi un mic dejun vine şi cheful de joacă, nu? Sigur că da, ştii, şi tu ai copil. Doar că în acest week-end vreau să mă joc altfel cu el. Vreau să pictam. Da, aşa este, vreau să pictam şi să-l pictez cu acuarele. Şi el să mă picteze pe mine. Şi ce dacă facem haos în toată camera? O să pictam răsăritul, că să ne aducem aminte de el de fiecare data când o să îl privim la malul marii. O să fie răsăritul nostru unic, ca o clipă magică pe care o facem împreună, promisiunea noastră!Ce faci în weekend? Hai să ne murdărim ca în copilărie - 23078465 m

foto: blog.123rf.com 

Hai în Grădina – Cea de-a două idee era să-l învăţ să planteze sau să ude un pomişor. Da, de ce nu? Indiferent că are 2 anişori sau 4 sau 8, orice copil are dorinţa de a învăţa. De ce să nu încep cu asta? Şi îmi imaginăm că aş merge la un magazin, aş cumpără o găletuşa mică şi o lopăţică  şi împreună cu a mea odrasla să începem să săpăm în curtea din spate. Am uitat să zic că trebuie să cumpăr şi pomişorul, nu? Da, eu vreau un măr. Şi vreau să-l plantăm noi amândoi şi peste 30 de ani să mâncăm din el fructe. Vreau să-mi văd copilul cum creste  odată cu el. Partea cea mai frumoasă e că ne şi murdărim!

Ce faci în weekend? Hai să ne murdărim ca în copilărie - child photographer 9
Hai să facem poze –  O altă idee ar fi să fac o şedinţa foto. Ohhh da! Îţi dai seama ce distracţie va fi pe capul meu?! Că pentru copil, zău… nu ştiu dacă se va simţi bine să-l îmbrac, să-l dezbrac, să-l aşez acolo sau să-l prind dincolo. Ah, clar nu. Pe măsură ce scriu şi mă gândesc la asta, îmi vine să mă răzgândesc. Dar ştiţi ce!? O să îl păcălesc. Am să-l fac fotograful zilei. Asta o să îi placă. Va fi o competiţie foarte interesantă pentru el. Cine face cea mai tare fotografie, primeşte o felie de tort.
Ce faci în weekend? Hai să ne murdărim ca în copilărie - Baby Chef Playing in Kitchen

Hai să gătim ceva bun – Cele mai faine momente pot include şi ceva zahăr. Am mai putea să ne jucăm puţin în făină, nişte gălbenuşuri şi uite aşa să facem, ceva bun de băgat la cuptor. Prăjitura COPILĂRIEI , ar fi o idee. Ea include o porţie cinstită de zâmbete, 500g de joacă, un praf generos de stele şi răbdare cât cuprinde. Nu uita, dacă tot faci împreună cu cel mic o prijitură, să pui în ea toată iubirea din tine. Merită! Va fi cea mai  gustoasă. Unică!

Live & Believe 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.