Ce înseamnă pentru tine fericirea?

ce înseamnă - Ce   nseamn   1024x658

Text de Ramona Litza. Ce înseamnă pentru tine fericirea? Nu te du să păşeşti acolo unde te duce cărarea, du-te şi lasă o urmă acolo unde nu este nici o formă de drum. Succesul reprezintă abilitatea de a trece de la un eşec la altul fără să îţi pierzi entuziasmul. Nu ezita să cauţi, pentru că nu există imposibil, există în schimb perspectiva de a fi fericit!

Ce îşi doreşte omul mai mult pe această lume dacă nu să fie fericit? Însă întrebarea mea ar fi: ce anume reprezintă pentru tine fericirea, ce te face cu adevărat să strigi – acum sunt fericit!? Alergăm zi de zi după lucruri care se concretizează doar material și sperăm că astfel vom fi mai liniştiţi, mai fericiţi și toate grijile vor dispărea.

Când ajungi să ai aceste bunuri materiale –  bani, casă, maşină, vacanţe peste vacanţe, practic tot ce  o viaţă „bună”…surpriză! Cu ce te ajută toate aceste lucruri dacă, să spunem,  sănătatea ta nu e în cea mai bună formă?  Alergăm în fiecare moment după fel şi fel de fantasme, stereotipuri, nevoi de consum …încât ajungem să ne neglijăm sufletul, propria persoană şi pe cei dragi.

Cu cât vrem să fim mai fericiţi, mai liniştiţi cu atât apar şi mai multe griji, nopţi nedormite, fără să ne dăm seama că fericirea noastră constă în lucruri simple mărunte, că este un etern şantier în lucru, mereu o găsim în altă parte, în altă simplitate. Uneori am senzația că fericirea are suflet de pisică: Cu cât o chemi mai tare cu atât fuge mai departe de tine!

Ca să ai  o viaţă liniştită, trebuie să ai o minte odihnită,  un somn neîntrerupt de coşmaruri, asta înseamnă, printre altele,  și un anume tip de detașare! Fericirea trebuie să fie o răsplată pentru noi şi nu un scop suprem sau un idee obsesivă. De multe ori ceea ce numim noi fericire ajunge să fie ceea ce nu cunoaştem îndeajuns. Ne dorim ce au alții!

Nu- ți căuta adevărata fericire în curtea altuia, pentru că atunci te vei otrăvi cu propria faptă. Adevărata  fericire este să îți amintești  de prezent,  poate aşa am  valorifica mai mult clipele, oamenii, pe noi înșine?  Așa că revin, am o singură întrebare: Ce înseamnă pentru tine fericirea?

Foto: qwertythoughts.com

ce înseamnă - Infirmiera de la Oncologie 150x150Citește și: Dă-mi, Doamne, o Doamna cu Pantofi Albastri!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.