Tu mai ai ce să îi spui?

ce să îi spui - unnamed

Tu mai ai ce să îi spui? „Cand iubesti puternic, găsești întotdeauna ceva nou în persoana iubită.”, spunea  Blaise Pascal.  În teorie, treaba asta cu noutatea sună bine. În realitate însă… am sentimentul că este fix ce uităm atunci când iubim.

Dacă e un lucru care ne face să ne pierdem pe drumul complicat al iubirii, este fix cunoașterea. Între doi oameni care s-au amorezat nebunește, apare momentul acela când totul este cunoscut, când amandoi știm aproape orice despre celălalt. Știm ce îi place, ce mănâncă, ce muzică ascultă, ce așteptări are, de ce îl doare genunchiul sau își dorește pentru viitor. Odată ce ne arătăm complet partenerului, cu bune și rele, ceva se întâmplă și e nasol! Nu-i regulă generală, evident!

În majoritatea relațiilor, dispare misterul, dispare curiozitatea, dispare energia aia care te face să pui mâna pe telefon si să o  întrebi: Iubitoooo, ce mai  faaaaci? Cum facem să împăcăm nevoia uneori enervantă a femeilor de a face pașii rapizi în relații, pași care omoară emoția uneori și nevoia bărbaților de a avea spațiu? Se cam bat cap în cap, nu?

Nu mai bine vorbim despre timpul pe care îl acordăm cu adevărat în relație? Ținând cont de cât de tare alergăm în fiecare zi, așa-i că nu mai rămâne foarte timp pentru EL sau EA? Mă refer la timpul ăla pentru noi doi, pe bune. Ne regăsim mai apoi prin bucătărie sau analizând împreună facturile și spunem: Petrecem tot timpul împreună! Când auzi asta, nu-i așa că-ți vine să arunci cu friptura după el?

Păi ăsta nu e „quality time”, frate! Timpul de calitate presupune să aveți timp să vorbiți despre ce vă doriți, despre ce simțiți sau despre ce visați! Să aveți timp să râdeți împreună, să aveți timp de sex și emoții, să aveți timp de tandrețe, nu de rezolvat situații și stres. Timpul de calitate nu înseamnă să vă întrebați unul pe altul, cine ia copilul de la grădiniță. Timpul de calitate înseamnă să simți că voi doi puteți sta încă la un frappe relaxat și că încă mai aveți lucruri să vă spuneți. Tu mai ai ce să îi spui?

Când nu îți mai vine să pui mâna pe telefon și să îl întrebi – cum a fost ziua lui – e cazul să faci ceva. Altfel, ești pe drumul cel mai sigur spre divorț sau despărțire. Și așa o să ai tot timpul din lume pentru tine, o să ai spațiu cât vrei…dar s-ar putea să te simți foarte singur(ă).

„Conditia dragostei este sa caute, nu sa descopere, sa vrea sa stie, fara sa afle, sa fie ritmul unei continue miscari spre un orizont mereu vazut, dar mereu indepartat. Mai mult decat curiozitate: nostalgie. „– Ionel Teodoreanu

ce să îi spui - NIGHT HUG1 768x777 2 150x150Citeste si: Ce parfum are IUBIREA pentru tine?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.