Ce se întâmplă când eşti „sportiv” în iubire! Rămâi cu REZERVORUL GOL

Ce se întâmplă când eşti - twenty20 a857b1ea 030f 479a aa59 43a62ccb6676 2 1024x570

Să păstrezi echilibrul într-o relaţie e ca şi cum ai patina pe gheaţă subtire. Mai ales dacă ai  clienţi” doi căpoşi. Va recunoaşteţi în poveste? Acest text este scris pe ploaie, ploaia aia care curată, care limpezeşte, ploaia aia care mângâie. Am lăsat parbrizul aşa, cu picaturi de ploaie curgand,  doar…doar îmi păstrez în suflet imaginea asta de tablou abstract. Uneori e bine să faci un pas înapoi şi să vezi ecuatia cu alti ochi.  

Ce spuneam despre echilibru? Azi, mai mult ca oricând înţeleg că adesea echilibrul nu are loc de competiţie. Suntem prea atraşi de întrecerea cu partenerul ca să mai fie loc de blandeţi sau poziţii raţional /echilibrate. Are sens? Dacă te-a lăsat Dumnezeu competitiv şi orgolios, poţi să-ţi dai deja două palme. I did!
Cel mai adesea aud poveşti ( si ma regasesc in ele) despre cea mai fabuloasă întrecere în cuplu: Cine are Dreptate! Pe altarul acestei dileme se dau lupte aprige care se termină  cu silentio stampa, frustrări, răni care supurează şi clasicul : Eu am DREPTATE!
Altminteri, când îi observăm pe alţii cum se duelează ni se pare o prostie. Ce facem când NU vedem că se întâmplă la noi în cuib?

Cea de-a două competiţie „splendidă”  este şi  cea care mă enervează cel mai tare. Este „sportul” în care vânăm greşeala parternerului. Şi vedem doar lucrurile mărunte pe care NU le face. Ca si cum, brusc, i s-au deschis ochii!

-„Ai lăsat geamul deschis. Fault!”

-” De ce ai lăsat geamul deschis?”

– „Lăsăm şi noi geamul deschis?!”

 

 

„Baby, in our wildest moments,
We could be the greatest, we could be the greatest,
Baby, in our wildest moments,
We could be the worst of all
Baby, in our wildest moments,
We could be the greatest, we could be the greatest,
Maybe in our wildest moments,
We could be the worst of all

Evident, geamul n-are nicio vină…iar acesta este cel mai mărunt exemplu. Intrebarea este ce sa faci cand el sau ea vad in general lucrurile nasoale din cuplu?  pAi e cam asa, când relaţia ajunge în punctul asta cred că e cazul să te îngrijorezi. Este pasul de dinainte de furtuna final. Psihologii spun ca sentimentul de saturatie apare si se manifesta acut pe final de relatie.

In cele 5 limbaje ale iubirii( cartea pe care o citesc acum) , Gary Chapman spune:

  • Rata crescută a divorţurilor dovedeşte că mii de cupluri au trăit cu un rezervor de iubire gol.
  • Încurajarea presupune empatie şi o abordare a lumii din perspectiva partenerului. Trebuie să învăţăm mai întâi ce este important pentru partener.
  • Iubirea nu ţine socoteala greşelilor.

Când echilibrul dispare, comunicarea dispare, sexul dispare şi în final….relaţia dispare. Să cugetăm la asta şi să lăsăm dracului competiţia din cuib. Nu ajută, nu functioneaza şi te lasă învingător …dar SINGUR!

foto: thoughtcatalog.files.wordpress.com

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.