Ce te costă să fii bun? Nimic!

bun - emidris

Ce te costă să fii bun? Nimic! Frânturi de om zboară din tine, în fiecare zi. Dacă le-ai transforma în fluturi, Pământul ar fi mai vesel. Dacă le-ai transforma în culoare, viaţa poate ar curge mai lin. Dacă Pământul ar fi înconjurat de spiriduşi şi variante infinite de Peter Pan, nu mi-ar mai fi frică de viitor.

Copilul din noi se hrăneşte cu puterea lui mâine şi speranţa că va găsi drumul spre acasă, aşa cum cei mici îşi clădesc universul cu poveşti frumoase, la temelie şi la mansardă. Inventăm poveşti pentru ca să simţim că putem face pasul înainte, aşa şi ei cresc crezând că lumea e mereu plină de unicorni şi prinţi cuceritori.
Poveştile de seară sunt magiile pe care suntem datori să le facem, oricât de mult am fi dezamăgiţi…uneori! Pentru ei păstrăm în suflet povestea merelor de aur sau a spărgătorului de nuci.
Să creşti un viitor OM frumos a devenit o provocare, în lumea în care trăim. Dacă cineva mă întreabă ce aş vrea să păstrez în suflet, aş spune imediat că n-aş renunţa la copilărie. Când sufletul îţi este, măcar pe la colţuri, uşor naiv şi inocent, e semn că nu ai abandonat lupta… cu tot ce e rău pe lumea asta.

Citește și: Bucuria, Bunătatea și Iubirea

Să-i spui poveşti la ceas de noapte, el te ascultă cu ochii mari şi rade când tu interpretezi zmeul cel urat sau prințesa răpită, e un fel de moştenire simplă a binelui. Nicio literatură, oricât de pretenţioasă, nu o să te înveţe să fii om bun. Ce te costă să fii bun? Nimic! E atât de simplu…

În seara asta am să-i spun povestea Albei că Zăpada, mâine poate Punguţa cu doi bani şi peste un timp… ceva mai complicat. Fiecare şoaptă care valorifică fotogramele astea minunate, e o lupta câştigată, cu tine, cu ceilalţi…pentru el!

Spune-i poveşti puiului tău, e cel mai bun sfat pe care pot să ţi-l dau. Nu îţi mai aminteşti povestea până la capăt? Lasă inspiraţia să lucreze şi înşiră pe un fir de borangic, „mărgele”, imagini  şi cuvinte.
Mulţi ani mai târziu, ca într-un salt în timp, vei fi adultul care spune poveşti şi poezii, la ceas de seară. Şi-abia atunci ai să înţelegi câtă bucurie simplă e în :
„Somnoroase păsărele
Pe la cuiburi se adună
Se ascund în rămurele
Noapte bună!”

bun - 16110436 1854515351429516 7932895593184100352 n1 150x150Citește și: Cea mai frumoasă femeie?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.