De ce?

de ce? - dece

Articol scris de Elisabeta Pancea. De ce? “Cine se-aseamănă, se-adună” și cine seamănă, adună. Păi, în cazul ăsta, să scoatem “a se”, zic eu, și să abordam principiul multinațional “ Five why” ca să aflăm de ce avem lângă noi pe cine avem și de ce n-avem pe cine ne-am dori să avem.

Pentru început, de ce tocmai mie a început să mi se plângă X despre cât de nenorocită e firma în care lucrăm, că nimic nu merge, despre cum pe nimeni nu interesează de ea și problemele ei și nimeni nu o înțelege? Probabil pentru că a auzit când și eu mă plângeam de ceea ce nu primesc, nu am, nu îmi place, nu pot, nu vreau, nu stiu și altele, sper că în total nu chiar așa multe cum zic.

Dar…dacă pe mine m-a auzit cum mă plâng, de ce îmi spune problemele ei, nu-mi ajung ale mele? Păi nu, că ești cam singura care observă, alături de ea, că ceva lipsește și se gândește că îți poate împărtăși ofurile ei. Și dacă vede și ea că nu e bine, de ce nu se duce să spună, am devenit eu șefa?

Da, știu, crezi că n-are tupeu și vii cu scuza “eu încă nu m-am enervat așa tare să fac scandal” sau “mă gândesc la nervii șefilor, că dacă ei își bat joc, eu nu fac, să nu fiu ca ei”. Te minți singură, nu ești cu nimic mai puternică dacă stai și îți toci nervii ca pe salata de vinete, cu speranța că cineva te va observa și te va ridica pe un piedestal de diamant. Nu vei primi nici măcar o statuie și nici aprecierile pe care le cauți.

Ai observat că am rezolvat problema unuia dintre oamenii din jurul tău mai repede decât credeai? N-a fost decât un exemplu, nici măcar greu și nici cinci întrebări n-au fost necesare. E suficient să împarţi oamenii din jurul tău pe categorii, să vezi în care grup te regăsești exact așa cum ești și să te rupi de restul. Oricât de greu ar părea, e suficient să spui înlocuiești câteva din piesele puzzle-ului vieții tale. “Nu pot” devine “Încerc”, “ Nu știu “ devine “Învăț” și “Aș dori” devine “Vreau”. Apoi, toate vin de la sine.

Sursă foto: Daily Urbanista

de ce? - aa929ce7e786e0f68213aadcd3e806e8 150x150Citeste si: The one

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.