Dormi sau nu dormi cu copilul?

cea mai frumoasă declarație de dragoste - cea mai frumoas   declara  ie de dragoste 1024x652

Mâinile lui, cea mai frumoasă declarație de dragoste! Mă chinui să scriu despre asta de câteva zile. Mă bag în fiecare seară în pat și atunci mă lovește, partea proastă  e că uit până dimineață ce vreau să fac. Ce vreau să vă povestesc? Vreau să vă spun despre mâinile lui care mă caută, mă ating și mă iubesc. Mâinile lui sunt cea mai frumoasă declarație de dragoste, una pură, simplă, una care te face cu adevărat fericită.

Idris, copilul (căci la el mă refer) și felul în care te caută noaptea în somn, în timp ce vrea să se simtă în siguranță, îmi pare cea mai frumoasă imagine pe care o primești înainte să dormi. Da, susțin dormitul cu copilul, pentru că și-așa trăim prea multe clipe departe… în fecare zi. Lui îi place și nouă la fel, care e problema? Evident că la 14 ani nu o să mai vrea el să doarmă cu noi, dar ăsta este mersul firesc al lucrurilor.

Dacă pentru copilul meu noaptea înseamnă siguranță cu mama și tata, atunci n-am pierdut nimic, am câștigat însă o porție de fericire care se împarte în trei. Așa că nu vă stresați prea tare că nu o să mai aveți timp pentru voi, că nu mai comunicați ca iubiți din cauza copilului, asta e o bălărie! Dacă vrei să comunici, comunici! Se poate și dacă dormi cu copilul, credeți-mă!  În fiecare seară avem același parcurs, îl iau în patul mare din camera lui( după ce îl culc în pătuțul lui și nu negociem asta)  el mă simte lângă el, își întinde mîinile, îmi mângîie fața, mâinile și visează. Uneori zâmbește în colțul gurii, parcă ar spune: E ok, mami e aici!

Evident, o să spuneți, da…dar copilul se foiește noaptea și nu vei apuca să te odihnești. Uneori da, uneori nu,  dar sentimentul că e toată familia acolo pentru mine e  minunat! Unii spun că dacă alegi să doarmă copilul cu tine se vor întâmpla următoarele lurcuri:

  • Copilul dezvolta o dependență ciudată față de părinți.
  • Copilul nu își dezvoltă autonomia
  • Copilul poate să devină „handicapat emoțional”
  • Nu culc copilul cu noi din rațiuni de igienă!

Mie astea mi se par niște tâmpenii. Ce igienă, care e treaba cu autonomia, dar cu handicapul ? Eu nu sunt deținătoarea adevărului absolut, dar în opinia mea e păcat de Dumnezeu să pierzi toată frumusețea acestei perioade. Cresc atât de repede!

E fascinant câtă sinceritate este în noi la vârsta asta în care nu ai nevoie de măști, ci doar de iubire. Copilul este cumva oglinda ta, ai oferit tandrețe…el o să ți-o ofere la rândul lui. Mâinile lui sunt cea mai frumoasă poveste pe care ar putea cineva să o scrie. Uneori am senzația că el mă oblojește pe mine și nu invers.

Copiii nu ne încurcă în viață, e adevărat că îți fac program, dar să alegi să te depărtezi de el de la vârsta asta mi se pare nedrept. Față de el și față de tine. Are timp să fie și matur și independent, practic cam toată viața. Așa că eu am să continui…pentru că ne face fericiți! Și asta e cea mai frumoasă răsplată pentru toată alergătura zilnică.

Follow: Fotograv

cea mai frumoasă declarație de dragoste - rujeola copii 150x150Citeste si: Heroina digitală. Ecranele transformă copiii in dependenți

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.