Cea mai frumoasă zi…

cea mai frumoasă zi - femeieploaie

Text scris de Elisabeta Pancea.

Cea mai frumoasă zi…În viaţă există zile şi zile. Le numim “cea mai frumoasă zi din viaţa mea”, indiferent câte ar fi. Sunt zilele alea în care iubirea ţine loc de foame, machiajul cu cea mai bună prietenă ţine loc de somn iar pentru apă alergi prin ploaie până acasă,  într-o zi de vară.

Nu te superi când te trezeşti la 7 dimineaţa să faci cafeaua,  nu te superi dacă iubitul tău se preface că doarme şi te trage peste el în pat îndată ce ai lăsat tava cu mâncare, ca să îţi ureze “la mulţi ani” şi să te sărute cum n-a mai făcut-o de mult timp.

“L-am întâlnit pe cântăreţul ăla celebru, m-a luat de mâna la concert şi am făcut poze! A fost cea mai frumoasă zi din viaţă mea!”. Astfel, o dată la câteva zile, săptămâni sau luni, avem o “cea mai frumoasă zi”. Şi-atunci, de ce se plânge toată lumea? Unde încape atâta tristeţe în sufletele minunate, de ce oamenii frumoşi urăsc atât de mult? De ce avem atâtea pretenţii de la ceilalţi, crezându-ne mai buni?

Citeste si: Pământul ne rabdă şi Cerul ne iartă

Şi într-o lume cu zile perfecte, cum reuşim să cerem celor mai slabi ca noi să facă ce noi nu facem, să-i criticăm dacă nu ştiu, în loc să îi învăţăm cu drag. De unde atât de multă ura în sufletele fericite?  Unii cred că masca de superioritate şi maturitate afişată îi protejează împotriva celorlalţi însă uită să o dea jos în faţă prietenilor.

Legăturile se rup. Cu timpul, zilele perfecte devin tot mai rare, până dispar cu totul.  Odată cu trecerea anilor, trec şi motivele de bucurie. Cu cât îmbătrânim, nu mai ştim să ne bucurăm de lucrurile mici. Si asta e trist…

Aşa că ar trebui să cerem mai puţin şi să facem mai mult, să judecăm mai puţin şi să ne observăm mai bine greşelile. Să ne gândim şi la ceilalţi, nu doar la bunăstarea noastră şi să nu uităm că bătrâneţea începe în ziua în care moare curajul. Şi odată cu ea, începe şi sfârşitul!

Sursă foto: belfastvibe.com

cea mai frumoasă zi - sef sustinut de angajati unica ro 150x150Citeste si: Îmi urăsc jobul. Sau doar șefii?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.