Cel mai mare diamant în formă de inimă, vândut cu 15 milioane de dolari!

diamant - ap la legend diamond jc 170517 12x5 1600 1024x428

Cel mai mare diamant în formă de inimă, vândut cu 15 milioane de dolari! Bijuteria a înregistrat o tranzacţie record pentru cel mai mare diamant tăiat perfect în formă de inimă. Acesta a fost scos la licitaţie la Geneva, de către casa Christie’s.

 

Acest diamant alb (de culoare D – cel mai mare grad posibil pentru un diamant), fără nicio impuritate, supranumit „Legenda”,  era estimat de experți între 14 și 20 de milioane de dolari.

Citeşte şi: Cum se fac bijuteriile din argint

El poartă semnătura firmei Boehmer et Bassenge, nou venită în cercul exclusivist al marilor bijutieri si care și-a luat numele de la celebrii bijutieri ai casei regale a Franței din secolul al XVIII-lea. Acești bijutieri au mai creat si celebrul „Colier al Reginei”, realizat din aproape 650 de diamante și având 2.800 de carate, a cărui afacere celebră de escrocherie a zdruncinat monarhia lui Ludovic al XVI-lea.

Ultimul record a fost înregistrat în 2011, de un diamant de 56,15 de carate, care a fost vândut atunci cu 10,9 milioane de dolari.

 

diamant - Geneva A Christies employee displays The flawless heart shaped

diamant - heart shaped diamond necklace afp 650x400 71493910595

diamant - 92 carat heart shape diamond

diamant - emma02mai 1 150x150Foto: ndtv.com, brief.news, dailzworld.in

Citeşte şi: Puterea bijuteriilor MINIMALISTE. Ia-le cu tine PESTE TOT !

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE – Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.