Vine primăvara – topul celor mai frumoase flori din lume!

flori - flori

Vine primăvara – topul celor mai frumoase flori din lume! Chiar dacă vremea de afară s-ar putea să ne dea altă impresie, primăvara chiar este aproape. Și își va trimite primii vestitori chiar de săptămâna viitoare.

Și ca să dăm și noi o mână de ajutor, facem împreună un top al celor mai frumoase flori din lume. Flori care nu au cum să nu ne aducă, fie măcar și cu gândul, visul, mai aproape de zilele însorite de primăvară.

Strelitzia

flori - ih02v5
Această floare neobişnuită este adesea numită „Pasărea paradisului” pentru forma sa neobișnuită și culoarea vie. La o examinare mai atentă, floarea frapează prin unicitatea şi frumuseţea sa. Planta în sine este destul de mare și poate ajunge la o înălţime de 1,5 metri, iar floarea, de asemenea, este mare. Strelitzia creşte în Africa de Sud şi este foarte apreciată de floriști.

Citește și: Pregateste florile. Azi facem aranjamente florale, la tine acasa!

2. Trandafirul
flori - 34zj534
Trandafirii sînt, probabil, cele mai populare flori din lume, cei multicolori fiind apreciați de secole. Trandafirii nu sînt plante exotice şi cresc aproape oriunde. Ei sînt iubiţi și apreciați în toată lumea pentru frumusețea și aromă lor plăcută.

3. Orhideea

flori - b97m1f
Orhideea este o plantă de interior foarte populară, apreciată pentru frumusețea ei. Varietatea de culori și forme este incredibilă şi se pare că acestea mai degrabă sînt create de mîna omului decît de natură. În urmă cu cîteva secole, aceste flori erau considerate rare și foarte valoroase.

4. Cala

flori - 10i9xn8
Calele sunt flori simple, dar foarte frumoase și elegante. Splendoarea lor era recunoscută de grecii antici, care le-au dat numele de „Kallos” (frumusețe). Calele sînt crescute ca plante de interior, însă în preajma lor este nevoie de atenție sporită deoarece sunt otrăvitoare.

5. Zambila

flori - 2ikfbxw
Aceste flori de primăvară împodobesc multe grădini din lume. Astăzi, le putem găsi aproape oriunde datorită eforturilor floriștilor, care cultivă aceste plante. Dacă sînt tăiate, îşi pierd repede aroma şi frumuseţea, așa că cel mai bine este să fie cumpărate în ghivece.

6. Bujorul

flori - 9hrukh
Floarea frumoasă și bogată de bujor arată minunat în orice grădină, așa că nu e de mirare că e des întîlnită. Frumusețea acestor flori a fost cântată de mulţi poeţi şi artişti. Unul dintre împăraţii chinezi a fost fermecat de bujori şi aroma lor minunată încât a numit această floare „simbol al Chinei”.

7. Nufărul

flori - 907ms0
Nuferii sunt foarte populari în lume, deşi aceștia pot fi admirați doar în apropiere de lacuri. Numeroasele soiuri de nuferi pot fi găsite în întreaga lume. În poezie, nuferii sunt simboluri ale iubirii, care au atras mulţi artişti. Aceste flori pot fi considerate pe bună dreptate capodopere ale naturii.
8. Plumeria
flori - zk0u4l
Plumeria este un mic arbust tropical cu flori uimitoare. De obicei, ea reprezintă o floare cu cinci petale albe cu centrul galben, însă uneori se pot întîlni și flori de altă culoare. Planta nu este capricioasă. Tot de ce are nevoie este mult soare şi puţină apă. Plumeria are un miros puternic, mai ales pe timp de noapte. Acesta este motivul pentru care este considerată unică.

9. Florile de cireș

flori - 280s7ro
Florile de cireş sunt apreciate mai ales în Japonia, fiind considerate simbol al primăverii. Cireşul în floare constituie adesea o sursă de inspirație pentru poeți. Nu este surprinzător că japonezii, cu înclinația lor pentru frumusețe, preferă aceste flori.

10. Gazania

flori - 8zi9hs
Gazania este o floare foarte frumoasă, cu multe petale, care trezeşte imaginația. În Africa de Sud, aceasta floare se numește „floarea-comoară”, probabil din cauza combinaţiei neobişnuite de culori şi a desenului de pe petale.

Citește continuarea pe: casamea.ro

flori - floricudor 150x150Citeste si: Flori cu dor

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.