Cu chirie prin lume

chirie - apartament

Articol scris de Ionuț Iancu Cu chirie prin lume De 12 ani în București, am stat numai cu chirie şi am schimbat cel puţin 3 proprietari şi tot atâtea zone de locuit. Nu fac asta neapărat din plictiseală, ci pentru că de fiecare dată am simţit nevoia de ceva nou.

Plus că mereu am încercat să fiu cât mai aproape de locul de muncă, sau dacă nu se putea asta, măcar să fiu aproape de un metrou sau de o linie de tramvai care să mă ducă direct spre muncă. Da, sunt o persoană extrem de comodă. Aşa se face că din Crângaşi am ajuns în Doamna Ghica pentru ca într-un final să ajung în centrul Bucureştiului.

Fiecare zonă are povestea ei, fiecare apartament în care am stat are amintirile sale. Şi, de fiecare dată, s-a întâmplat ca în fiecare apartament să rămână şi amintiri palpabile ale trecerii mele pe acolo. De ce? Păi pentru că mai mereu, în decursul unui an, doi, trei sau cât stăteam pe acolo, eram strângător ca o furnică. Ceea ce nu are de ce să fie rău. Bine, nu când stai cu chirie.

Până la momentul când intervine nevoia unei mutări. Acesta este momentul în care parcă am un atac de panică, îmi vine să arunc totul şi să plec doar cu ce am pe mine. Lăsând gluma un pic la o parte, variante prea multe nu aveam la îndemână în acea perioadă. Aşa că porneam lejer cu zeci de genţi după mine, dar cu toate astea tot mai ratam unele lucruri. Mai râd uneori cu familia când ne gândim că, din tot ce am lăsat în urmă prin Bucureşti aş fi putut mobila o întreagă casă.

Şi anul acest am făcut o nouă mutare. Asta după mai bine de 5 ani de chirie petrecuţi în locul respectiv. Mă tot întreabă lumea de ce mă tot mut. Și eu le zâmbesc și le spun că poate nu am eu spiritul ăla puternic de proprietar. Sau că, poate, nu mi-am găit încă locul pe această lume, acel loc unde să simt cu adevărat că pot să îi spun acasă.

Dar, mai ales, că poate aștept și certitudinea că voi împărți acel mic univers numit casă cu un suflet. De preferat cu sufletul meu pereche. Căci degeaba m-aș face proprietar peste 4 pereți goi, lipsiți de atingerea ei, de simțul ei estetic, de modul ei de a fce din orice mic locaș, acasă. Pentru că eu așa cred, numai o femeie poate face ca un apartament să devină acasă.

chirie - atentie 150x150Citeste si: Sunt iubita ta, merit toată atenția ta!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.