Mentoplastia – Chirurgia plastică a bărbiei

Chirurgia plastică a bărbiei - Chirurgia plastic   a b  rbiei 1024x682

Mentoplastia – Chirurgia plastică a bărbiei.Cu totii suntem influentati de aspectul fizic. Petrecem mai mult sau mai putin timp in fata oglinzii pentru a ne pregati inainte de a pleca undeva, facem poze pentru a ne aminti momentele frumoase din viata noastra si astfel ne stabilim anumite pareri despre noi insine.

Majoritatea oamenilor sunt deranjati de un dezechilibru al fetei, care se poate datora mai multor aspecte, unul dintre ele fiind barbia. Mentoplastia este interventia chirurgicala prin care se modifica forma si dimensiunea barbiei, pentru un aspect estetic al fetei. Aceasta a inceput sa fie in ultimii ani tot mai ceruta pe piata din Romania, oamenii constientizand cat de mult influenteaza barbia trasaturile fetei. Scopul il reprezinta o linie armonioasa nas – barbie, pentru un aspect placut atat din fata, cat si din profil.

Problemele legate de barbie duc la augmentarea ori micsorarea acesteia. Marirea se face folosind implanturi de silicon in interiorul cavitatii bucale, aproape la limita dintre buza inferioara si gingie, astfel incizia nu lasa urme.

In cazul micsorarii barbiei, se remodeleaza suportul osos, dupa fizionomia pacientului. Operatia este foarte asemanatoare cu cea de marire, singura diferenta reprezentand-o reducerea barbiei si nu pozitionarea unui implant. Uneori aceasta procedura este realizata odata cu rinoplastia, pentru un rezultat mai bun.

Mentoplastia difera putin de majoritatea interventilor chirurgicale in ceea ce priveste pregatirea, intrucat pe langa analizele de baza, este necesar un studiu cefalometric si masurarea pe radiografie, in vederea stabilirii unui plan de actiune si a unor asteptari realiste. Astfel se stabilesc dimensiunile implantului pentru marire si necesitatea unei repozitionari osoase cand discutam de micsorarea barbiei.

Recuperarea depinde de interventia aleasa. Daca operatia a avut ca scop augmentarea barbiei, durata este de aproximativ doua saptamani, pe cand in cazul micsorarii, vindecarea completa necesita 4-5 saptamani, din cauza repozitionarii osoase. Complexitatea procedurii si particularitatile cazului pot modifica, desigur, procesul de recuperare. In urma mentoplastiei, muschii au nevoie de o perioada de acomodare pe noul schelet redus, ceea ce poate modifica putin aspectul buzei inferioare.

Vezi continuarea aici: Silvia Stanculescu

foto: robertfreundmd.com

Chirurgia plastică a bărbiei - femei FRUMOASE7 150x150 1Citeste si: OBSESIA Kardashian. Când FANII trebuie să meargă la PSIHOLOG

Ai si tu un text desre frumusețe? Îl facem vedetă în comunitatea femeilor Perfect Imperfecte. Trimite-l la noi: emmazeicescu@gmail.com

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE –Perfect Imperfect 

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.