URANUS – Se apropie un nou ciclu de RETROGRADARE

ciclu de RETROGRADARE - uranus image 1024x731


URANUS – Se apropie un nou ciclu de RETROGRADARE – Făcând parte din categoria planetelor transpersonale, Uranus afectează masele, generațiile, iar efectele lui se vor putea regăsi în special la nivel global. Din păcate acestă retrogradare nu face decât să sporească tensiunea deja existentă. Idealismul ajunge la cote maxime, iar impulsivitatea trece peste bariera conștientului și rațiunii, iar astfel vom avea parte de evenimente violente. Faza de pre-retrogradare nu face decât să pregătească și să amplifice idei ideologice greșite. Toată energia agresivă e stocată și amplificată, iar apoi va fi direcționată spre săvârșirea unor acte negândite.

Retrogradarea primește și o coloratură venusiană prin prisma decanului în care are loc. Prin urmare se vor simți schimbări bruște în materie de piață economică mondială, investițiile vor crește și vor scădea și vom asista la raporturi extreme. Implicarea energiei venusiene poate conduce și la o desensibilizare, ceea ce ar putea da naștere mai apoi la acțiuni mult prea rigide.

Faza de retrogradare efectivă aduce cu sine și o oarecare soluție care trebuie propagată din interior spre exterior. La nivel personal acum se analizează căile prin care se poate dobândi libertatea. Analiza este extrem de dinamică, dar este și fragilă, pentru că ușor putem fi distrași agățându-ne de detalii și pierzând imaginea de ansamblu. La nivel global se pune accentul pe cercetare, dar depinde în ce scop este utilizată acestă cercetare. Am impresia că se dorește evoluția tehnologică a segmentului militar și a armamentului. Internetul este o armă extraordinar de uzitată, de accea ar trebui să fim foarte vigilenți referitor la securitatea dispozitivelor noastre, pentru că e foarte posibil că atacurile cibernetice să sporească. Acum se produce schimbarea, evenimentul fără precedent, iar noi trebuie să identificăm modalitățile de acțiune.

Faza de post-retrogradare aduce cu sine perioada de acomodare, momentul în care am trecut peste ceea ce s-a întâmplat și deja identificăm căile disponibile. Personal, acum are loc reechilibrarea, evaluarea libertății căpătate. Bine-înțeles că schimbarea poate provoca plăcere sau neplăcere, dar cel mai adesea acesta provoacă disconfort pentru că scoate individul din zona sigură și în aduce în alt context. Schimbând datele problemei, Uranus ne lasă acum pe noi să reorganizăm și să punem cap la cap piesele, aici intervine liberul arbitru și implicarea personală spre evoluție. Identificarea schimbării provocate de Uranus se face prin analiza casei în care se află, în tranzit. În plan mundan apar contra-acțiunile a ceea ce s-a petrecut în perioada de retrogradare. Fiind ceva cu totul inedit, acum se trece la un alt tip de analiză, unul euristic pentru că problema întâlnită nu are nevoie de vechile tipare de acțiune, ci de soluții noi, adaptate realității.

Jupiter va iniția o inconjuncție cu Uranus pe data de 13 August (ora 10:20), deci deja în faza efectivă de retrogradare. Jupiter se află în Fecioară, în decanul lui Mercur, iar acest aspect produce puternice conotații religioase și politice. Fiind deja în Fecioară, Jupier transformă simțul practic în megalomanie, pretenție. Poziționare afectează și lipsa de perspective, deoarece idealismul este foarte bine împământat, ideologiile politice și religioase sunt bine ancorate, iar efectul de destabilizarea produs de retrogradarea uraniană va conduce la un contra afect extrem de violent. Asocierea dintre fixismul ideologic și reformarea lui nu face decât să creeze un conflict permanent. Este important să se evite pentru o perioadă orice încercare de a analiza, critica sau reforma sisteme religioase, în principal. Inconjuncția e un aspect dificil pentru că aduce în raport de comunicare energii puternice. Pe de o parte îl avem pe Uranus intolerant la modul greoi de evoluție a lui Jupiter, care are nevoie de timp, iar pe de altă parte Jupiter cu atitudinea defensivă nu face decât să alimenteze procesul dur al lui Uranus. Aici intervine și asemănarea între Uranus și Saturn, amândoi reformează și aplică învățături fără a întreba sau a se întreba dacă cel în cauză acceptă. Inconjucția prezintă o etapă ce nu poate fi evitată, reprezintă o confruntare necesară, deși foarte neplăcută, aceasta e absolut necesară.
Acest conflict politico-religios se poate solda cu revolte violente, deci e imperios necesară o cercetarea a soluțiilor și dirijarea conflictului astfel încât să nu scape de sub control.

ciclu de RETROGRADARE - uranus1 1024x658

Citeste si: ZODIILE si dragostea. DESCENDENTUL iti spune ce IUBESTI si de ce!

Acestui aspect îi urmează conjuncția cu Ceres. Acest asteroid poartă puternice conotații feminine, influențe asupra nutriției și a stării materiale. Prin urmare, conjuncția cu Uranus poate aduce schimbări la nivelul reglementărilor ce țin de igiena alimentației, în special în cazul produselor importate. Datorită acestor schimbări vor avea loc câteva influxuri în zona financiară, industria alimentară fiind puțin amețită de noile schimbări. La nivel psihologic se au loc câteva turbulențe de ordin emoțional afectiv care pot degenera ușor, iar astfel se pot destrăma mariaje solide și imposibilitatea menținerii relațiilor. Femeile pot fi afectate fizic prin dereglarea ciclului menstrual sau probleme cu sarcina, atenție la avortul spontan. Inconjuncția cu Lilith poate scoate la suprafață aspecte mai puțin cunoscute, dar foarte importante.

Totuși Saturn arată un progres, acesta efectuând un trigon cu Uranus în data de 24 Decembrie. Cel mai probabil vom asista la reorganizarea unei instituții, tot din contextul domeniilor politico-religioase, pentru că Saturn e în Săgetător. Însă aici vorbim de niște ideologii ceva mai înțelepte, mai raționale, care nu capătă forma fanatismului. Aspectul dintre Saturn și Uranus reprezintă efectele inconjuncției cu Jupiter. Deci iată că la aproximativ patru luni apare și rezultatul acestui travaliu, rezultat extrem de calitativ în procesul de evoluție. Se va realiza o schimbare la nivel mintal, mai ales în domeniu administrativ, iar în politică vor avea loc revizuiri pe baza unor noi dovezi științifice. Pe de o parte asistăm la o victorie, în care s-a reușit lichidarea conflictului inițiat. Tensiunea interioară a permis pornirea mecanismelor cognitive disciplinate, ceea ce a dus la un comportament exemplar.

Urmează o primă opoziție a lui Jupiter (26 Decembrie 2016), opoziție cu care se încheie intervalul de retrogradare. Acum, Jupiter ajuns în Balanță pune la încercare deciziile și strategiile întreprinse anterior, dacă până acum am avut parte de un cadru cu implicații religioase, acum diplomația este cea care iese în evidență. Incapacitatea de a evita manifestările violente s-a încheiat, iar de acum este posibil ca prin arta conversației să se ajungă la un consens. Tocmai pe asta pe accentul aspectul, pe capacitea de a putea trece peste limitările de ordin religios în primul rând. Apariția acestor impulsuri lipsite de măsură conduce la crearea unor contexte pe măsură precum eșec în afaceri, probleme familiale și financiare. Din lipsa capacității de a impune limite absolut normal și necesare se ajunge la situații psihice extenuante.

Ultima opoziție dintre Jupiter și Uranus ( 2 Martie 2017) încheie acest ciclu de retrogradare și tatonare, ea reprezintă forma finală de teste a ceea ce s-a restructurat. Libertatea trebuie înțeleasă în tot ansamblul ei, inclusiv în ceea ce privește asumarea responsabilității faptelor. Libertatea în sine nu mai este un scop general, ci unul particular, integrat în viața personală a fiecăruia. Deci acestă opoziție este ultima șansă de a ne debarasa de greutățile inutile asociate. Intervalul dintre cele două opoziții reprezintăm perioada de asimilare și acomodare cu noile experiențe dobândite. Se dezvoltă indici de discriminare internă care ajută la o percepție mai amplă asupra realității.

Uranus face parte, alături de Neptun și Pluto, din categoria planetelor trans-saturniene, numite și planete sociale. Datorită vitezei reduse, influența lor impregnează mai ales generațiile, clasele sociale, și deci nu au o influență personală majoră, doar în cazurile în care interacționează cu planetele personale ale individului. Fiindcă nu pot fi observate cu ochiul liber, aceste planete nu erau incluse în astrologia tradițională, deși prezența lor era intuită încă din vechime.

Fazele ciclului retrogradării

Un ciclu de retrogradare are patru faze.

  1. Perioada de pre-retrogradare: acesta reprezintă momentul dinaintea retrogradării, moment în care planeta se pregătește de faza de retrogradare efectivă, încetinindu-și viteza. În cazul nostru acesta se va produce la data de 11Aprilie 2016, 14:19
  2. Retrogradarea efectivă: se referă la perioada în care planeta, aparent, merge înapoi. De fapt planeta nu merge înapoi, ci datorită vitezei reduse se produce acest efect. Uranus se va afla în acestă fază începând cu data de 30 Iulie 2016, ora 00:05
  3. Ieșirea din retrogradare: reprezintă momentul în care planeta nu mai merge înapoi și își ia mersul normal, viteza crescând. Uranus iese din mers retrograd pe 29 Decembrie 2016, ora 11:28
  4. Perioada de post-retrogradare: reprezintă procesul prin care planeta ajunge la viteza normală și de asemenea iese din zona retrogradării. Ciclul retrogradării uraniene se încheie la data de 14 Aprilie 2017, ora 21:37

Citeste si: Vrei sa vezi daca TE IUBESTE? Verifica-i harta NATALA

Sursa: Astro-Psi

foto: eblanchardblog/ http://freespiritedmind.com/

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.