Cine cred că o să câştige Oscarul?

Oscarul - 14582456 157327491422421 2805668492550864896 n

Cine cred o câştige Oscarul? Am apucat văd două filme, din cele care se bat pentru Oscar. Am uitat spun nu sunt o mare cinefilă, nu pentru nu îmi plac filmele, dar nu prea am timp să văd. Adorm destul de repede la ele, deh, obosela. Dar am reuşit văd două: La La Land şi Moonlight.

Între ele, îmi dau şi eu cu părerea , e o diferenţa majoră, de emoţie. Unul, La La Land, duce sus, pe aripa iubirii şi izbeşte rapid cu capul de toate erorile pe care le facem în iubire. Şi facem, alegem prost, alegem ne urmăm visul şi sacrificăm restul, adică totul, adică iubirea, copiii, viitorul.
Ne lăsăm amăgiţi de străluciri trecătoare şi eşuăm într-o cană plină cu regrete. Dacă alegeai altfel, cum ar fi arătat viaţă ta?

Citeste si: „Ana, mon amour” – Ursul de Argint la Festivalul de Film de la Berlin!

Când ai de ales între două drame, ce criteri de selecţie ai, dacă ar fi alegi Oscarul? Eu aleg rămân cu „bagajul” pe care mi-l filmul. La musicalul La La Land, am păstrat şi reţinut ideea de alegeri care te bântuie toată viața, dar, în rest, scenariul poate fi considerat uşor clişeic.

 

Moonlight e despre tine, omul mic (Little) care ai fost, eşti şi vei fi! Şi când spun mic nu o fac în sens peiorativ, e despre copilul din tine care se va zbate toatăviaţa  uite, mama chinuită de păcatele vieţii, lipsa tatălui, chiuveta aia nenorocită unde te spălai după ce copiii de la şcoală te băteau doar pentru erai altfel.

Alegem fim altfel sau ne şi naştem aşa? Cine ar putea dea răspunsul la asta, aşa, fără îi tremure vocea? Eu, nu. Am pierdut de curând şi vanitatea adevărului pe care credeam îl posed, aşa mi-am păstrat bunul simt de a lăsa uşa deschisă tuturor posibilităţilor. Moonlight mi-a întărit nevoia de a nu judeca! Cu toţii avem un trecut care ne revendică, poate venim din familii disfuncţionale, poate am avut un părinte alcoolic, poate ne urlă încă în cap o copilărie unde fericirea era doar un concept, dar nu realitate.

Dacă ai te uiţi în ochii copilului din Moonlight, ai te vezi şi pe tine, cu toate tristeţile care te-au cuprins şi pe care le-ai îngropat în tine. Şi n-ai poţi fii TU, până când n-ai ţi recunoşti că nai avut nicio vină! Copilul din tine a suferit, acum trebuie dai voie adultului fie, radă, iubească, plângă, se aşeze pe un umăr de bărbat sau femeie. Ce mai contează sexul când primeşti căldură şi dragoste?


Cine cred o câştige Oascarul? Habar nu am, dar vrea câştige Moonlight, măcar şi pentru faptul m-a făcut scriu textul ăsta. Mai am „bagaj” prntru alte trei poveşti

Oscarul - 900 ashton kutcher 635470178 150x150Citeste si: Ashton Kutcher, discurs emoţionant despre traficul de persoane

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.