Cine suntem când nu ne vede NIMENI

cine suntem - IMG 20160806 WA0001 1024x627

Nu vă bucurați prea tare, că este despre noi toți. Ce-ați zice să ne „demachiem” împreună? Să dăm jos din feţele pe care le-am împrumutat din cauza vieţii. Vreau să ne vedem așa cum suntem, naturali, imperfecți și vulnerabili. Nu, nu e cazul să vă dați loviți, când nu ne vede nimeni suntem la fel ca în societate? Clar, nu!  Cine suntem când nu ne vede NIMENI?

Plecasem de la plajă. Zen. Idris era mai în față pe umerii bunicului, zis și „Aba”. Ce faină e copilăria când te bucuri de orice, când înveți primele cuvinte și primești din partea familiei cuvinte de laudă. E primul loc unde învățăm că dacă ne comportăm într-un anume fel, primim o „bombonică”.  Firesc, doar primele reguli se învață acasă. Mă opresc la un magazin să iau niște roșii. Doamna din spatele tejghelei se uită pe sub ochelari și îmi zâmbește. Eu, cu ochelari și pălărie.

– Emma, tu ești?

Eu îmi dau ochelarii jos și mă gândesc că arăt ca dracu’. Ea pare o tipă dintr-o bucată. Se uită la mine și-mi zice:

– Păcat ca ai plecat de la Realitatea, dar sigur te așteaptă ceva foarte bun!

Am plecat zâmbind. Nici nu mai conta că luasem pe o sanda o bucată de hârtie igienică. Deh, ca-n Vama!

Cumva în viață avem tendința să ducem la extrem povestea asta cu „datul bine”. Ne place să fim plăcuți, ne place să fim acceptați, așa că uneori ne construim personaje care nu sunt de fapt autentice. Îmbrăcăm o haină împrumutată și ajungem să credem că așa și suntem. Cel mai simplu ar fi să fim așa cum suntem noi!

Dacă mă uit în presă găsesc exemple de oameni posaci care îți zâmbesc larg la televizor. În politică găsim pupători de icoane care sunt în fond doar niște hoți mai stilați. În dragoste găsim parteneri care te seduc cu primul personaj pe care îl afișează,  ca mai apoi să vezi că omul e …ușoooor diferit! Sau foarte diferit, după caz.

Cine suntem când nu ne vede NIMENI? Cel mai simplu exerciţiu de autocunoaștere este să iei o foaie de hârtie și să faci o listă cu calitaţile și defectele tale. Tu ce ai scrie?  In plus, ai putea să lași mărturie și lucrurile pe care nu le știu alţii despre tine. Uite, fac un exerciţiu de sinceritate. Cine e Zeiceasca când nu o vede nimeni?

  • Melancolică incurabilă, deși veselă adesea
  • Grumpy cat
  • Se victimizează des
  • Mereu critică cu unele părți ale corpului
  • Prea sensibilă la cuvinte, unii spum că paranoia își face de cap. HA!
  • Obosită, dar tot te trage după ea
  • Pasionată de contabilitatea casei
  • Cum economisește si luna asta… este marea ei plăcere
  • Se zbate între o rebelă și o tipă super glam
  • E o fricoasă și jumătate!

Mă gândesc să continui, dar prefer să mă descopriți pe parcurs. Așa se vor înțelege cine sunt chiar și cei care mă voiau pe online, la fel ca la TV. Sorry… e alt personaj, dar același om! Apropo de personaje, vă dau un sfat. Iniferent de job-ul vostru, indiferent de domeniul în care lucrați, încercați ca personajul pe care îl prezentați șefilor, colegilor, partenerilor să fie cât mai aproape de realitate. Mai bine te place omul așa cum ești și nu stai să „îți pudrezi nasul” de fiecare dată când simți că ești privit.Sunt tare curioasă să aflu cine sunteți voi când nu  vă vede NIMENI. Vă aștept comentariile pe pagina noastră de FACEBOOK – Perfect Imperfect 

Follow @Fotograv

cine suntem - 13015042 1167620059915900 1358787715 n 150x150Citeste si:  Sunt POKEMONUL vieții mele!

Ai si tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi – emmazeicescu@gmail.com

 

 

 

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.