Cititul – cea mai bună opțiune pentru o toamnă RECE și PLOIOASĂ !

cititul - 15119623519 ab4ef4a6b5 c

Cititul – cea mai bună opțiune pentru o toamnă RECE și PLOIOASĂ ! Că tot avem parte zilele astea doar de frig, ploi, vânt și chiar zăpezi, simțind cum se apropie practic iarna, e timpul să ne gândim și la alternative de petrecere a timpului liber, captivi în casă.

Și nu cred că poate fi ceva mai frumos decât următorul scenariu: afară plouă, în casă ai căldură, o cană de cafea sau ceai, o muzică liniștită în surdină, iar tu citești. Cititul este mai mult decât o activitate recreativă, este hrană pentru suflet, pentru minte. Poate, dacă am citi mai mult, am reuși să fim și mai buni. Să știm să ne exprimăm altfel sentimentele și cuvintele față de ceilalți.

Și dacă am decis, citul este tot ce ne dorim weekendurile astea urâte meteorologic, iată și câteva recomandări de cărți care fac furori în această perioadă:

1. Alessandro Baricco “Mireasa tânără”

“Cu magia, delicateţea şi virtuozitatea dintotdeauna ale artei sale, Alessandro Baricco propune în Mireasa tânără o neobişnuita poveste de dragoste, între doi tineri meniţi unul altuia încă din copilărie, recreând în acelaşi timp o lume gata să se năruie. Critica italiană a plasat romanul în seria cărţilor de mare succes ale autorului.

În aşteptarea Fiului rătăcitor care i-a fost hărăzit drept soţ, Mireasa tânără este iniţiată în arta iubirii în scene de un splendid erotism difuz. Alături de ea, în centrul naraţiunii lui Baricco trăieşte un personaj colectiv, Familia Fiului, cu figuri paradoxale, de un pitoresc rar întâlnit, din rândul cărora se detaşează Unchiul şi servitorul Modesto. La răstimpuri însă, îşi face apariţia un personaj improbabil şi surprinzător: naratorul, ale cărui nelinişti se materializează în povestea însăşi, conferind cărţii aura reflecţiei asupra meseriei de a scrie”, se arată în prezentarea cărţii de către Editura Humanitas.

2. Mircea Cărtărescu – “Solenoid”

„Vreau să scriu o dare de seamă despre anomaliile mele. In viaţa mea obscură, în afara oricărei istorii, şi pe care doar o istorie a literaturii ar fi putut-o fixa în taxinomiile ei, s-au întâmplat lucruri care nu se întâmplă, nici în viaţă şi nici în cărţi. Aş fi putut scrie despre ele romane, dar romanul tulbură şi ambiguizează sensul faptelor. Aş putea să le păstrez pentru mine, cum le-am ţinut până acum, şi să mă gândesc la ele până-mi crapă capul în fiecare seară în care stau ghemuit sub pătură, pe când afară ploaia izbeşte furios în geamuri. Dar nu mai vreau să le păstrez doar pentru mine. Vreau să scriu un raport, deşi nu ştiu încă în ce fel şi ce-am să fac cu paginile astea. Nu ştiu nici dacă e timpul potrivit pentru asta. Incă n-am ajuns la nici o concluzie, la nici o coerenţă, faptele mele sunt vagi fulgerări în netezimea banală a celei mai banale vieţi, mici crevase, mici inadvertenţe. Formele astea informe, aluziile şi insinuările, accidentele de teren uneori insignifiante în sine, dar căpătând, luate-mpreună, ceva străin şi obsedant, au nevoie de o formă ea însăşi nouă şi neobişnuită ca să poată fi relatate. Nu roman şi nici poem, căci ele nu sunt ficţiune (sau nu pe de-a-ntregul), nici studiu obiectiv, fiindcă multe dintre faptele mele sunt singularităţi ce nu se lasă reproduse nici măcar în laboratoarele minţii mele“ – astfel îşi prezintă Cărtărescu volumul.

Citește lista întreagă a celor mai bun 10 noi apariții din această toamnă pe Adevărul.ro 

cititul - 14 madalina ghenea3 6fcc0f1550 150x150Citeste si: De câte ori se poate îndrăgosti Mădălina Ghenea?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.