CITR – Industria, risc ridicat de insolvență în 2017!

CITR - insolventa

CITR – Industria, risc ridicat de insolvență în 2017! Vrei să vezi cum merge cu adevărat economia românească? Care este realitatea de dincolo de declarațiile sforăitoare ale politicienilor? E bine să urmărești ceea ce spun specialiștii. Iar informațiile nu sunt deloc bune!

Industria și construcțiile devin din ce în ce mai vulnerabile, demonstrează o cercetare realizată de specialiștii în Analiză și Prognoză ai CITR. Din aceste sectoare provin deja 54% și, respectiv, 15% din totalul activelor imobilizate ale companiilor cu cereri de insolvență înregistrate anul acesta. La finalul lunii februarie, 120 de companii, fiecare cu active de peste un milion de euro, aveau deja cereri de insolvență pe rolul instanțelor. Numărul cumulat al angajaților acestor societăți se ridică la 20.000, iar cifrele lor de afaceri însumează peste 1,5 miliarde de euro. Dintre acestea, majoritatea activează în industrie, arată o analiză CITR.

Un semnal de alarmă vine și dinspre sectorul construcțiilor. Dintre cele 120 de societăți cu cereri de insolvență pe rol, construcțiile înseamnă 15% din activele imobilizate ale acestora, 38% din cifra de afaceri cumulată și 15% din numărul total al angajaților.

Citește și: Omagiu adus bărbatului

Cât despre companiile de stat, specialiștii CITR estimează că își vor crește gradul de vulnerabilitate în 2017. Din anul 2012, peste o sută de manageri privați au încercat rentabilizarea și eficientizarea marilor societăți aflate în proprietatea statului, așa cum fusese convenit cu Fondul Monetar Internațional încă din 2011. După eșecul acestui tip de administrare și pe fondul acumulării de datorii, CITR punctează că insolvența acestor companii de stat nu e mai o opțiune, ci o stare de fapt.  Această tendință s-a evidențiat încă de la începutul anului trecut, odată cu intrarea în insolvență a CET Govora, urmată de deschiderea procedurii de insolvență a RADET și ELCEN în cea de-a doua jumătate a lui 2016.

CITR este liderul pieței de insolvență din România, distribuind creditorilor, în ultimii 3 ani, peste 200 de milioane de euro.

Sursă foto: stelianmuscalu.ro

CITR - laurastoica 150x150Citeste si: 11 ani fără Laura Stoica

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.