Cochin- India, primul aeroport alimentat doar cu energie solară!

- Cochin vikram solar1

India a facut pasul catre energie solara si cand vine vorba de aeroporturi. Una dintre cele mai „vinovate” tari in materie de poluare gazduieste acum primul aeroport din lume alimentat 100% cu energie solara. Este vorba despre  aeroportul Cochin, iar primele teste s-au facut acum 12 ani. Atunci a fost montata o centrala mica pe acoperisul terminalului sosiri. Astazi  „sistemul cuprinde 46.000 de panouri solare instalate pe o suprafata de peste 20.000 de hectare, va genera zilnic pana la 60.000 de unitati de energie electrica.

Întreaga centrală solară a costat 10 milioane de dolari, iar amenajarea ei a durat șase luni. Conducerea aeroportului estimează că își va amortiza costurile în următorii 10 ani, în condițiile în care durata de viață a panourilor solare este de circa 25 de ani.” (via totb.ro)- Cochin vikram solar

foto credit: totb.ro

Întreaga centrală solară a costat 10 milioane de dolari, iar amenajarea ei a durat șase luni. Conducerea aeroportului estimează că își va amortiza costurile în următorii 10 ani, în condițiile în care durata de viață a panourilor solare este de circa 25 de ani.

Noi cand facem pasul?

Live & Believe

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.