Coco Chanel – „Femeia care citește„

Coco Chanel - cocochanel 1024x689

Coco Chanel – „Femeia care citește„ Iată cum întreaga viaţă a lui Coco Chanel a fost influenţată de cărţile pe care le citea, deschizându-i mintea către noi orizonturi şi îmbogăţindu-i imaginaţia. Creaţiile ei sunt cunoscute în toată lumea, iar principiile după care şi-a condus viaţă au devenit sfaturi pentru majoritatea femeilor.

În cadrul ,,La donna chi legge”, denumirea originală a expoziției, sunt etalate 350 de exponate, de la cărți, dedicații din cărți, arhive, scrisori sau jocuri de corespondență erudită până la fotografii, picturi, obiecte din apartamentul lui Coco Chanel, bijuterii, parfumuri sau piese din arhiva de modă a casei.

La fel ca biblioteca ei, toate acestea reflectă vocabularul estetic inventat de Coco Chanel, o sumă de simboluri și elemente construite din propria imaginație, dar și din referințele și inspirațiile adunate din cărți. Tot din lumea cărților provine, indirect, simțul extraordinar al lui Gabrielle ,,Coco” Chanel pentru simplitate și rafinament, apetitul pentru clasic, atracția pentru Baroc, iubirea pentru Rusia și gustul pentru opulența venețiană.

Pentru prima dată decriptate și arătate lumii întregi, volumele din biblioteca domnișoarei Chanel dezvăluie o altă latură a personalității ei, iar locul ales pentru vernisaj – Veneția – nu este nici el întâmplător, fiind unul dintre destinațiile predilecte ale lui Mademoiselle pentru inspirație și cultură.

Biblioteca este doar punctul de pornire al expoziției, din care se naște un univers întreg de analogii vizuale, de corespondențe, de simboluri explorate prin prisma istoriei Chanel și a stilului impus de Coco.

Citește continuarea pe finesociety.ro

Coco Chanel - black friday 150x150Citeste si: Nu cred în Black Friday!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.