METEO – cod galben de polei și precipitații mixte!

cod galben - polei 3 04667500

METEO – cod galben de polei și precipitații mixte! Vremea continuă să ne țină în alertă, iar meteorologii deja ne pun în gardă cu un posibil scenariu de viscol sever ce ar veni peste sudul României săptămâna viitoare. Până la acel moment, avem în vigoare un cod galben de polei.

Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
COD : GALBEN
Ziua/luna/anul: 12-01-2017 Ora : 13:00 Nr. mesajului:1
Intervalul : 13 ianuarie, ora 05 – 14 ianuarie, ora 12
Zonele afectate : conform textului şi hărţii.
Fenomene : depuneri de polei, precipitaţii mixte moderate cantitativ, intensificări ale vântului, ninsori viscolite la munte;
Mesaj :


MESAJ 1
ATENŢIONARE COD GALBEN PENTRU DEPUNERI DE POLEI, PRECIPITAŢII MIXTE MODERATE CANTITATIV, INTENSIFICĂRI ALE VÂNTULUI, NINSORI VISCOLITE LA MUNTE

 MESAJ 2SE ACTUALIZEAZĂ INFORMAREA METEOROLOGICĂ VIZÂND INTENSIFICĂRI ALE VÂNTULUI ŞI ZĂPADĂ SPULBERATĂ

 MESAJ 1
ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ

cod galben - galben COD GALBEN


Interval de valabilitate: 13 ianuarie, ora 05 – 14 ianuarie, ora 12
Fenomene vizate: depuneri de polei, precipitaţii mixte moderate cantitativ, intensificări ale vântului, ninsori viscolite la munte;
Zone afectate: conform textului şi hărţii.

  În intervalul menţionat vor fi precipitaţii mixte ce vor cuprinde treptat vestul, centrul şi nordul ţării şi vor fi asociate cu depuneri de polei, iar în nord-vest şi la munte cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 20…25 l/mp.
Se va semnala polei, în prima parte a zilei de vineri (13 ianuarie) în Banat şi Crişana, iar după-amiaza şi în Transilvania şi nordul Moldovei.
  În noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 ianuarie) şi în prima parte a zilei de sâmbătă (14 ianuarie) se va depune polei în Oltenia, vestul Munteniei şi local în Transilvania şi Moldova.
În zona de munte vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ şi temporar viscolite, iar începând din noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 ianuarie) ninsorile se vor extinde treptat şi în regiunile intracarpatice.
Vântul va avea intensificări la munte pe tot parcursul intervalului, cu rafale de 70…80 km/h.
Intensificări ale vântului, cu viteze de 55…65 km/h şi trecător peste 70 km/h, se vor semnala şi în regiunile vestice în cursul zilei de vineri (13 ianuarie), iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 ianuarie) îndeosebi în sudul Banatului.

 Notă: Pe arii restrânse precipitaţii slabe mixte, ce pot favoriza producerea de polei, se vor semnala sâmbătă (14 ianuarie) şi în restul teritoriului.

  În funcţie de evoluţia meteorologică, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

 

cod galben - harta
Tipul mesajului : Atenționare meteorologică
Sursa : Administrația Națională de Meteorologie
Ziua/luna/anul: 12-01-2017 Ora : 13:00 Nr. mesajului:2
Intervalul : 12 ianuarie, ora 13 – 13 ianuarie, ora 05
Zonele afectate : conform textului
Fenomene : intensificări ale vântului, zăpadă spulberată;
Mesaj :

MESAJ 2
ACTUALIZARE
INFORMARE METEOROLOGICĂ

 

Interval de valabilitate: 12 ianuarie, ora 13 – 13 ianuarie, ora 05
Fenomene vizate: intensificări ale vântului, zăpadă spulberată;
Zone afectate: conform textului

În intervalul menţionat, la munte vântul va avea intensificări cu viteze de 60…70 km/h, iar pe creste, cu precădere în a doua parte a zilei de joi (12 ianuarie) rafalele vor depăşi temporar 80 km/h, viscolind şi spulberând zăpada.
Intensificări ale vântului vor fi şi în regiunile sud-estice, sudice şi centrale, temporar cu viteze de 45…55 km/h, astfel încât zăpada depusă anterior va fi spulberată.
Începând din a doua parte a zilei de joi (12 ianuarie) va ninge în general slab cantitativ în zonele de munte şi local în regiunile intracarpatice.

cod galben - harta

Sursă foto: vremeanouă.ro

cod galben - idris 150x150Citeste si: Când și de ce te îndrăgostești de zăpadă

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.