Codul portocaliu de viscol a fost prelungit în patru județe, noi avertizări!

cod portocaliu - viscol

Articol scris de Loredana Negrilă. Codul portocaliu de viscol a fost prelungit în patru județe, noi avertizări! Meteorologii au prelungit vineri după-amiaza codul portocaliu de viscol emis pentru județele Caraș-Severin, Cluj, Bistrița-Năsăud și Maramureș, până la ora 20:00 și au emis avertizări noi pentru Buzău, Prahova, Argeș și Dâmbovița, valabile până la aceeași oră.

Atât în cazul județelelor în care avertizările au fost prelungite, cât și a celorlalte, zonele vizate sunt cele de la munte. La altitudini de peste 1.700 de metri, intensificările vântului pot depăși la rafală 90 de kilometri pe oră, în județele Cluj, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Prahova, Buzău, Argeș și Dâmbovița, în timp ce în Caraș-Severin, pot atinge chiar și 100 de kilometri pe oră.
În zonele vizate de avertizările de cod portocaliu ninge, iar vizibilitatea este sub 50 de metri.
La ora transmiterii acestei știri, sunt în vigoare mai multe avertizări de cod portocaliu de viscol, emise pe parcursul zile de vineri de către Administrația Națională de Meteorologie.

 

Astfel, în județele Brașov, Covasna și Sibiu, ninge abundent, iar vântul poate atinge la rafală, la altitudini mai mari de 1.700 de metri, 90 de kilometri pe oră, vizibilitatea fiind redusă sub 50 de metri. Avertizările sunt în vigoare până la ora 18:00. Până la ora 16:00 și județele Neamț și Suceava sunt sub cod portocaliu de viscol. Și aici, în zonele montane, vântul bate la rafală cu peste 90 de kilometri pe oră, iar vizibilitatea este sub 50 de metri.

Totodată, este în vigoare și o atenționare cod galben de ninsori și viscol pentru întreaga țară, valabilă până în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Vântul va avea intensificări în Crișana, Banat, Oltenia și Muntenia, iar în seara zilei de vineri și în prima jumătate a nopții de vineri spre sâmbătă, mai ales în Dobrogea și în sudul și centrul Moldovei, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.  Rafalele vor depăși 55 – 65 de kilometri pe oră și pe arii restrânse 70 -75 de kilometri pe oră. Local, în aceste regiuni se vor semnala precipitații mixte care vor favoriza formarea poleiului.

În nordul și în centrul țării, dar mai ales în zonele de munte, va continua să ningă destul de mult, iar vântul va avea intensificări susținute, viscolind și troienind zăpada.

În zona înaltă a Carpaților Meridionali, vântul va sufla cu peste 90 – 100 de kilometri pe oră, viscolind puternic și troienind zăpada, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri.

Centrul Infotrafic a impus deja restricții pentru mașinile de mare tonaj  în județele Maramureș și Harghita, unde ninge abundent. Totodată se circulă în condiții de iarnă și în Mureș pe DN 15 (E578) Târgu Mureș – Reghin – Toplița și pe DN 13A Balauseri – Praid, precum și pe drumurile din zona stațiunii arădene Moneasa, unde pe șosele s-a depus un strat de aproximativ 20 de centimetri de zăpada, potrivit autorităților locale. De asemenea, drumul care duce spre Muntele Mic din județul Caraș-Severin a fost închis, stratul de zăpadă măsurând aproximativ 50 de centimetri.

cod portocaliu - Indeminza  iile invalizilor 150x150Citeste si: Indemnizaţiile pentru invalizi, veterani şi văduve de război majorate cu 75%

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.