Colagenul se administrează doar împreună cu pofta de viață !

femeie - femeie 1024x768
Text de Ana
Ce a rămas din tine, femeie? A rămas un praf amar și jalnic de nenorociri. Erai prezentă în viața ta. Când străluceai ca o femeie fatală în luminile din ochii lor. Doar zâmbind generai energie. Pășind făceai ca tocurile tale să fredoneze melodii de amor. Îți amintești? Simțeai că ai să răzbești într-o lume urâtă.
Știai că ai să oferi lumii întregi speranțe. Erai stăpâna a tot ce atingeai, dar mai ales a ceea ce nu puteai atinge decât cu mintea. Apoi, hormonii, bată-i vina, te au trimis într-o vacanță, iar când te-ai întors, după vreo 15 ani, erai urâtă, niște dungi oribile îți brăzdau chipul, unii le spun riduri. Să o ia dracu de vacanță, aia în care nu te uiți la tine, nu te privești în oglindă, nu te pipăi, nu te iubești.
Știi tu, noi toți îmbătrânim și pierdem, în ani, viteza de regenerare. Până la urmă, dă-le uitării de celule leneșe, lasă-le în plata naturii sau a colagenului. Dă cu cremă, ia-o la fugă, oxigenează-ți creierul și uită-te cât de expresive sunt toate semnele tale dinstinctive, cu tot cu kilograme și păr alb. Eu am o mătușă, e frumoasă, are pungi sub ochi, unele deloc mici, și știu că atunci când eram mică voiam să îmbătrânesc mai repede doar că să am și eu acele cearcăne speciale. Uite, am aflat deja că, după o vârstă, nu mai funcționăm că la 20, dar ce emoții te hrăneau atunci?
Puține, nu? Cum arată iubirea la 35, la 45, dar la 60? E unică, e întreagă, e cu toate condimente strânse cu sârg în ani. Te sperii tu de bătrânețe? Păi, cum așa, femeie, oare cei din jurul tău o să rămână tineri? Eu îmi văd mamă la fel de tânără cum era la 30 de ani, mereu trebuie să socotesc câți ani împlinește. Recunoste!
Ani vin însoțiți de atâtea frumuseți: mătase, vin vechi, cărți bune, emoții complexe, oameni deștepți, copii frumoși, mii de zâmbete și sute de crize de râs, iertare, împlinire, caldă resemnare, decizii inspirate…adaugă tu mai mult, dar, înainte, alungă demonii care te duc spre lamentare.

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.