Colectiv – Părinții victimelor dau statul în judecată!

colectiv - tragedie colectiv mediafax

Colectiv – Părinții victimelor dau statul în judecată! La mai bine de un an de la momentul tragediei de la Colectiv, părinții victimelor au depus o plângere penală împotriva mai multor membri  ai guvernului României de la acea dată. Printre numele menționate îi regăsim pe Victor Ponta, Raed Arafat, Nicolae Bănicioiu și Gabriel Oprea.

Părinţii mai multor victime cer procurorilor să investigheze dacă răniţii au fost bine trataţi de medici. Procurorii au deschis ancheta şi strâng informaţii pentru a afla câţi dintre supravieţuitori puteau fi salvaţi. Au luat sute documente de la spitale din România şi străinătate şi au cerut 82 de expertize medico-legale.

Preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu, a declarat că sesizarea depusă la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este îndreptată împotriva tuturor celor care au acţionat după incendiul din Colectiv, „în intervenţia care se ştie că a fost o catastrofă”.

Eugen Iancu a declarat că prin această sesizare vor o continuare a anchetelor, pentru că până acum s-au făcut cercetări doar asupra a ceea ce s-a întâmplat „până la uşa Colectivului”.

„Noi vrem să continuăm. Copiii noştri au murit în spitale, au murit din cauza tratamentelor, din cauza refuzului de a fi trimişi în străinătate. Vedem acuma cum un fost ministru spune că el este dentist şi că el nu ştia ce să facă, l-au sfătuit medicii, deci medicii trebuie să spună dacă sunt ei de vină sau dacă este de vină conducerea. Trebuie să ne spună justiţia”, a spus Eugen Iancu, al cărui fiu, Alexandru Iancu, a murit în incendiu.

Jean Chelba, tatăl lui Alexandru Chelba, care a murit în incendiul din Colectiv, a spus că în sesizare, care a fost semnată de peste 50 de persoane, sunt vizate „mai multe persoane din conducerea ţării de la vremea aceea, a guvernului, inclusiv de la primul ministru, secretari de stat, miniştri”

Citește continuarea pe Digi24.ro

colectiv - Alegeri SUA 2016 150x150Citeste si: Horoscop de weekend: 17-18 Septembrie. LEII primesc veşti!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.