Coloana Infinitului prostiei românești

coloana infinitului - coloana fara sfarsit 1

Coloana Infinitului prostiei românești Că suntem într-o țară care prea puțin își valorează istoria, monumentele, eroii, tradițiile, o știm deja. Dar parcă prea ne-am obișnuit să privim cu detașare când lucruri care nu sunt la locul lor se petrec.

Așa am râs cu gura până la urechi când am aflat că autoritățile locale au decis să spele cu furtunul monumentele lui Brâncuși, așa trecem nepăsători pe lângă clădirile vandalizate de Primăria Capitalei, care vopsește o clădire plină de istorie ca pe o bodegă ieftină. Tot așa ne uităm cu zâmbetul pe buze la o copilă de 12 ani care s-a dus și a scrijelit pe Coloana Infinitului mesajul „S+S=BFF”.

Ce șochează cel mai mult nu este faptul că o copilă a făcut acest lucru. Punem în față naivitatea ei, dar faptul că părinții nu au oprit-o, ba, mai mult, se declară deranjați de faptul că au fost amendați pentru acest gest, este cu adevărat șocant. Lipsa de respect pentru istoria și cultura pe care o mai avem își are rădăcinile în educația smintită și plină de neajunsuri ale tinerilor acestei țări.

Citește și: Virgil Ianțu revine în televiziune, la TVR

Când părinții, în loc să te dojenească, să îți spună că faci un lucru, se ceartă cu autoritățile pentru ceea ceea ce, spun ei, este o prostie, vedem că ne așteaptă un viitor incert și sumbru. Căci, cât de departe este momentul în care, cândva, o beizadea din aceasta va veni și va spune nonșalant: „Dărâmați prostiile acestea de Poarta Sărutului, Coloana Infinitului și Masa Tăcerii, aici va trebui să avem mese de club cu șampanii scumpe pe ele, bare de striptease și porți de acces la camere de swing”

Poate părea că sunt subiectiv și deloc plăcut, dar aceasta este realitatea pe care ne ferim adesea să o privim fățiș în ochi. Copiii zilelor noastre nu cunosc ce înseamnă respectul pentru trecut, prezent și, cu atât mai puțin, pentru viitor. Pentru ei, Coloana Infinitului este acea construcție unde te duci și faci poze cu ea între picioare. Nu cumva să îi certăm, căci le cauzăm traume care pot fi ireversibile. În loc să iasă niște genii care salvează țara, ne trezim cu niște șomeri de lux prin cluburile luxoase din Mamaia.

Și în loc să iasă niște genii care salvează țara, ne trezim cu niște șomeri de lux prin cluburile luxoase din Mamaia.

Sursă foto: mihai.photo.ro

coloana infinitului - Brown hair beautiful woman latest HD images 150x150Citește și: Respiră

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.