Amice, eşti complet idiot!

complet idiot - complet idiot 1024x683

Amice, eşti complet idiot!

„Eu sunt un simplu consultant de credite. Azi, în timp ce încheiam un contract amărât de 599 de lei, m-am deplasat în afară biroului. Fix atunci unui domn i s-a făcut rău, în spatele meu. A intrat în convulsii! Singura mea reacţie a fost să mă pun în genunchi lângă el şi să îl ţin…de mâna până când a venit ambulanţa.
Nimic deosebit până aici, doar că şefului meu nu i s-a părut normal. Mi-a reproşat că am abandonat contractul. Ce mă interesa pe mine dacă omul ăla mai trăieşte sau nu? Mi-a cerut mai apoi un raport despre activitatea mea de până atunci! Am plâns azi şi m-a durut sufletul îngrozitor . Îi doresc şefului meu dacă vreodată se află într-o situaţie similara să nu întâlnească un om că el. ” (Aura Giorgiana Ungureanu)

Am primit acest mesaj pe email şi l-am citit de câteva ori. Este ireal cât de tare ne degradăm ca ființe. Scriam acum câteva zile că trăim vremuri ridicole pentru suflet, dar nu vreau să mă întreb iar dacă oamenii se nasc buni sau răi. M-am săturat chiar şi eu. Am lucrat cu o mulţime de oameni în viaţa asta. Aş putea să spun că mi-am făcut porția de cunoscut oameni pentru trei vieţi. Am avut parte de oameni buni, oameni frumoşi, oameni ciudaţi, oameni răi, oameni invidioşi, șefi şi …lideri. Ăştia-s rari!

De şefi suntem cu toţii sătui. Sunt genul ăla de oameni care cred că dacă urlă obţin ceva. Da, obţin promisiunea ta că vei pleca cu prima ocazie. Şi nu, nu ai să te uiţi înapoi. Şefii de acest gen sunt şi cei care cred că un angajat eficient este un angajat căruia îi este frică. Să le spună cineva că sunt într-o mare eroare, că balansul dintre coerciţie şi simpatie depinde de cât sunt ei de inteligenţi. Dacă vedeţi un şef urlând toată ziua, ăla sigur nu e inteligent, doar isteric.
În situaţia de mai sus avem un şef stupid, dar stupid bine. Avem un şef care n-a înţeles că angajatul a luat decizia corectă. N-avem niciun lider, iar omul lipseşte cu desăvârşire. Va întreb : câţi dintre voi aţi putea să treceţi pe lângă un om prăbuşit şi în convulsii fără să faceţi nimic? Şi asta să se întâmple în faţa biroului tău. Ce ar fi trebuit să facă femeia?
– Da, bună ziua. va dau imediat detaliile despre rată şi credit, dar staţi puţin. E un bărbat aici care e în convulsii şi vreau să îi fac o poză pentru Facebook! 

Acum, sincer. Mi-ar plăcea să trăim în ţară în care să mergem la job de plăcere, nu pentru amărâtul ăla de salariu. Aşa am putea să îi spunem şefului când ne cere raportul de activitate: Amice, eşti complet idiot!
Vă spuneam că am cunoscut mulţi şefi. Unul singur a fost lider şi om.El a  ştiut să ceară imperativ ca o echipa Realitatea din teritoriu ( care avusese un accident rutier în timp ce mergea spre o filmare) să fie adusă la Bucureşti pentru analize medicale amănunţite. Pentru că erau colegii noștri…Cei care au fost martori la  discuție, poate îşi mai aduc aminte. Restul colegilor cu putere decizională, au avut o mare durere în fund! Netratată…
Doamna care se recomandă ca „un simplu consultant de credite” , pe care dacă aş putea să o cunosc, aş strânge-o în braţe, a fost foarte diplomată în mesajul ei. Dacă erai şeful meu şi îmi spuneai că nu am finalizat contractul, în timp ce ținem de mână un om care putea să moară, ți-aș fi sugerat să iei cei 599 de ron și să…știi tu! Fisă…cu fisă!
Până când nu vom avea demnitate la locul de muncă, nu vom ajunge o societate dezvoltată!

foto: devbasu.com

complet idiot - 1 150x150Citeste si: Ce trebuie să facă o FEMEIE in afaceri!

Ai si tu un sfat pentru afaceri profitabile? Trimite-l la noi: emmazeicescu@gmail.com

Suntem si pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE –  Perfect Imperfect 

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.