E confirmat: femeile sunt mai nervoase la volan decât BĂRBAȚII!

femeile - femeietrafic

E confirmat: femeile sunt mai nervoase la volan decât BĂRBAȚII! Te-ai aștepta ca atunci când vorbim de trafic, de ambuteiaje, de mașini, bărbații să fie pe primul loc la reacții nervoase.

Iată că faimoșii deja cercetători britanici vin cu o teorie incredibilă: femeile sunt cu 12% mai nervoase decât bărbații în trafic. Cel puțin femeile britanice. Cercetarea, efectuată pe un eșantion de 1.000 de șoferi britanici, și-a propus să determine în ce măsură sunetele, imaginile, mirosurile, atingerile și gusturile pot provoca răspunsuri emoționale în diferite scenarii de condus.

Participanții au fost observați pentru a fi evaluat modul în care aceștia reacționează la strigăte și la beep-uri, la un pasager care dă indicații sau la un șofer care nu semnalizează. Potrivit The Telegraph, rezultatele au indicat că în toate scenariile de testare, femeile s-au dovedit mai nervoase la volan decât bărbații.

„Teoria evoluționistă sugerează că strămoașele noastre au trebuit să dezvolte un sentiment acut al pericolului (…), dacă peștera lor nu era apărată în timp ce bărbații se aflau la vânat”. „Acest instinct al unui ‘sistem de avertizare timpurie’ este încă relevant azi, așa că șoferițele tind să fie mai sensibile la stimuli negativi, să se înfurie și să se frustreze mai repede”, a explicat Patrick Fagan, psiholog la Universitatea Goldsmiths din Londra.

Sursă foto: scarymommy.com

Citește continuarea pe romaniatv.net

femeile - sportseara 150x150Citeste si: Faci sport seara? Ai 4 motive să continui!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.