Controversa zilei: Olivia Steer vs. VACCINĂRI !

olivia steer - 3 1

Articol scris de Ionuț Iancu. Controversa zilei: Olivia Steer vs VACCINĂRI ! Ziua de ieri a venit în spațiul public românesc cu o confruntare dusă în surdină de mulți ani, dar care, ca urmare a unui comunicat venit de la Ministerul Sănătății, a explodat. Astfel, ieri, toate canalele media dădeau un breaking news îngrijorător:

„Ministerul Sănătății a declarat oficial epidemie de rujeolă în România. De la începutul anului, în România există 675 de cazuri confirmate, 3 morți confirmați din cauza rujeolei și 1 copil decedat la care se așteaptă confirmarea.„ Imediat ce această știre a intrat pe fluxuri, mediul online s-a umplut de atacuri, unele extrem de virulente, la adresa unui singur om: Olivia Steer. De ce ea?

Pentru că Olivia Steer și-a asumat în spațiul public românesc statutul de activistă anti-vaccin, și propovăduiește cât se poate de mult ideea ca părinții să nu își mai vaccineze copiii. Iar în România, statisticile sunt din ce în ce mai îngrijorătoare: doar 75% dintre copiii români născuţi în iulie 2013 au primit vaccinul contra anti rujeolă – oreion – rubeolă (ROR), şi pentru alte vaccinuri acoperirea scăzând sub pragul de siguranţă de 80%. Faţă de anul precedent, scăderile din 2014 sunt semnificative: între 2,5% şi 4%. Principala cauză este neprezentarea – 28% dintre părinţii nu şi-au dus copiii la vaccinare -, iar 14,3% dintre ei au refuzat să-şi vaccineze copilul. Numărul românilor care refuză să-şi vaccineze copilul este în creştere faţă de 2013, creştere mai pronunţată la oraş: plus 3,2% în 2014 faţă de 2013 (sursa: Institutul National de Sanatate Publica).

În replică, Olivia Steer a declarat: „Se încearcă să se găsească un ţap ispăşitor. Oamenii trăiesc într-o vreme în care se pot informa, este dreptul lor constituţional să se informeze. Oamenii deschid ochii şi află informaţii. Ce fac eu nu contează. Să vorbim de vaccinuri. Există două tabere şi în rândul specialiştilor. Nu am studii medicale. Trebuie să asculţi ce spun ambele tabere din lumea medicală şi să le cântăresc, pentru că trebuie să iau decizii medicale în ceea ce îi priveşte pe copiii mei sau pe mine.

De ce pe orice prospect al vaccinurilor, la efecte secundare, este trecut autismul? Eu în momentul de faţă nu sunt persoană publică din punct de vedere legal. Nu le îndeplinesc. Sunt persoană privată. Am dreptul să mă informez. Să am convingeri şi să le exprim liber. Sunt consfiinţite de Constituţie. Toţi avem dreptul să avem păreri. Ministerul Sănătăţii încearcă să mă facă pe mine vinovată. Dar cu Brădetul? Copiii aceia au murit din cauza vaccinurilor aduse din Kazahstan şi nu a brânzei de la Bădet. Erau vaccinuri experimentale.

Cu acele vaccinuri au fost vaccinaţi copiii de la Argeş. De aceea au murit. Eu nu sunt răspunzătoarea pentru capacitatea de înțelegere a fiecăruia. Nu mi se pare normal ca la argumente să vii cu atacuri la persoana mea, familiei mea. Este un mod abject de a trata problema. În loc să răspunzi la argument printr-un alt argument, tu ataci persoana. Medicii care intră pe pagina mea de Facebook se exprimă foarte vulgar

Există vreo legătură între Olivia Steer și această scădere dramatică și îngrijorătoare a vaccinărilor? Are ea atâta forță de convingere în spațiul public? Este greu de stabilit o legătură de cauzalitate, dar nici nu poate fi ignorat acest aspect. Poate și de aici vehemența atacurilor din spațiul public la adresa ei. Iar totul a culminat cu momentul în care i s-a oferit șansa de a-și susține punctul de vedere la emisiunea lui Mihai Gâdea, gest pe care internauții nu au întârziat să îl taxeze. Mai jos aveți câteva reacții:

Simona Tache (blogger): „Nu cumva soluția e alta decât cenzurarea Oliviei Steer, anume ca autoritățile să își asume un gest decisiv și să facă vaccinarea obligatorie, așa cum au făcut-o deja în alte țări? Nu poți obliga oamenii să își facă tratament alopat pentru cancer, dacă ei decid să se trateze naturist, pentru că aia e o decizie personală, care nu îi afectează pe alții.„

Vlad Petreanu (blogger): „Mi-e milă de Olivia Steer, dar mai milă mi-e de victimele ei, de cele cu sau fără voie. „Studii” fără metodă științifică, informații trunchiate, conspiraționisme…Știința admite că nu știe și caută răspunsuri, ăsta-i paradoxul care o face puternică. În schimb, teoria conspirației explică orice, oricând, fără dubii. Teoria conspirației e o religie, nu demonstrează de fapt nimic când o iei la bani mărunți, dar asta nu-i descurajează fanaticii. Vaccinarea implică și o responsabilitate socială față de restul comunității.„

Lucian Mîndruță (blogger): „Platou de televiziune. Invitat: un guru paranormal cu fustă, care ştie că poliomielita e o răceală pe care vaccinul o agravează. Un medic s-o contrazică? Nu. Măcar un fraier de la Sănătate, să-i explice că oamenii pe care îi convinge ea îi îmbolnăvesc şi pe alţii folosindu-şi copiii că arme biologice? Căci asta e, în esenţă, un copil nevaccinat: o armă. O armă a Armatelor Evului Mediu întunecat care se întoarce, că un reflex rău şi rece, în mintea noastră: la o parte cu aia care ştiu ceva ce nu înţelegem! Să vină aia care ne explică simplu, chiar dacă mincinos şi delirant! Media a devenit dealer de droguri pentru minţile mici.„

Dincolo de controversele din spațiul online, dincolo de acuzele dintre cele două tabere, avem o realitate, una extrem de tristă și de gravă: în primele 8 luni ale acestui an, 4 copii au murit de rujeolă, pentru că nu au fost vaccinați. Alte câteva sute s-au îmbolnăvit. Aici nu mai este de joacă. Cu sau fără subiectul Olivia Steer, este de datoria Ministerului Sănătății să demareze o amplă campanie pro-vaccinare și de informare a mămicilor asupra beneficiilor și riscurilor pe care le presupune vaccinarea.

Vlad Voiculescu, ministrul sănătății… se află în fața unei crize reale! A nu știu câta dintr-un sistem de sănătate aflat în metastază.

Sursă foto: Metropotam.ro

olivia steer - rujeola copii 150x150

Doctor and child

Citeste si: EPIDEMIE de rujeolă în România ! 675 de cazuri, 3 copii morți

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.