Asztalos Ferenc: ”Școala,nepregătită pentru copiii cu dizabilități”

copii - stopdiscriminarii 1386099389

Asztalos Ferenc: ”Școala,nepregătită pentru copiii cu dizabilități” Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a amendat mai multe persoane de la o şcoală din Galaţi pentru discriminare activă şi pasivă în cazul unei fetiţe cu Sindrom Asperger, fiind vizate învăţătoarea copilului, dar şi conducerea unităţii şcolare.

Într-o intervenție telefonică, președintele CNCD (Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Asztalos Ferenc, a detaliat motivele pentru care s-a luat această decizie: „Nu este un caz singular, am avut mai multe spețe legate de situația copiilor cu dizabilități. Constatăm o lipsă de cunoaștere, cum să gestioneze astfel de situații, cum să prevină crearea de conflicte sau cum să gestioneze conflictele. Zona de școală nu este pregătită pentru astfel de situații, avem nevoie de resurse suplimentare atunci când în școală avem copii cu astfel de dizabilități.

Citește și: Cum se traduce DIZABILITATEA din NOI?

Este extrem de important să înțelegem că atunci când comisia de specialitate recomandă integrarea copilului în învățământul de masă, statul are obligația să depună eforturi pentru a-i asigura copilului educație de calitate, nu este suficient doar ca acel copil să fie primit în școlarizare de masă”.

Prezentă în studio, psihologul Diana Ioaneș, a explicat că, din lipsă de informare și educație, școlile nu vor să se complice și refuză să primească copii cu dizabilități clasele lor: ”Este vorba despre alt gen de copil cu nevoi speciale, care are nevoie de educație specială, ei nu vor complicații, nu vor să fie acel copil în clasa lor. Noi nu ne cunoaștem drepturile, suntem la începutul democrației, învățăm că celălalt este egal cu noi. Cred că și aceste educatoare ar trebui să facă puțină pregătire pentru aceste situații. Ce cunoști nu te mai sperie atât de tare”.

Sursă foto: cugetliber.ro

copii - giphy 10 150x150Citește și: Vladimir Putin, melomanul

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.