[VIDEO] Se nasc mai mulți copii români în diaspora decât în țară

copii - copila

[VIDEO] Se nasc mai mulți copii români în diaspora decât în țară. Veștile legate de natalitate și evoluția societății românești din punct de vedere al populației continuă să fie nefericite, ca să nu spunem chiar sumbre. După ce INS a dat publicității ultimele date care arată că România îmbătrânește agresiv, ultimele date Eurostat ne mai dau o lovitură: anul trecut s-au născut mai mulți copii români în diaspora decât în țară.

Citește și: Ești mamă și revii mai repede la muncă? Statul a mărit indemnizațiile!

„Avem peste 4,4 milioane de cetățeni români în aceste comunități și anul trecut, pentru prima dată, conform statisticilor Eurostat, s-au născut mai mulți copii în diaspora decât în România. Sunt niște cifre care ne ridică extrem de multe semne de întrebare în ceea ce privește modul în care tânăra generație își vede dreptul la mobilitate, dreptul la a studia în Europa și în străinătate, de a lucra și unde se regăsește în acest ciclu și România — țara de origine. Care este echilibrul exact între dorința normală de perfecționare, de continuare a unei cariere atât în România, cât și în celelalte state membre ale UE”, a precizat Andreea Păstîrnac, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, la o dezbatere privind politicile pentru tineret și o mai mare implicare a acestora în luarea deciziilor care îi privesc.

Citește continuarea pe Agerpres.ro

Photo via VisualHunt.com

copii - pensionari 768x512 150x150Citește și: INS – România îmbătrânește într-un ritm îngrijorător

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.