Copiii moştenesc INTELIGENȚA de la mamă!

mamă - gallery 1473704811 index mothers intelligence

Copiii moştenesc INTELIGENȚA de la mamă! Ţi s-a întâmplat de multe ori să spui că intelingența o ai de la mama? Nimic mai  corect! Acum şi specialiştii te aprobă. Un nou studiu publicat în Psychology Spot confirmă faptul că inteligența o moştenim de la mamă, nu de la tata şi nici de la ambii părinţi. Genele funcţionează diferit în funcţie de sursa de la care sunt transferate, însă în cazul inteligenţei mama e strict răspunzătoare!

Chiar dacă mulți dintre noi credem că inteligența vine de la ambii părinți, nu e cazul. Genele respective sunt situate pe cromozomul X și, pentru că femeile au câte doi, asta înseamnă că urmașii au de două ori mai multe șanse să preia inteligența mamei.

În plus, chiar dacă tatăl îți transmite câteva gene, șansele ca acestea să aibă un impact asupra creierului tău sunt foarte mici. „Dacă genele sunt moștenite de la tată, sunt dezactivate”, scrie în studiu.

Bineînțeles, alte gene funcționează invers – sunt activate doar dacă provin de la tată.

Citeşte şi continuarea pe Cosmopolitan.ro

Foto : ghk.h-cdn.co

mamă - father daughter 150x150Citeste si: TATĂ de fată? Cum faci să nu devii un BOUREANU?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.