Copiii români folosiți ca forță de muncă ieftină în Anglia!

copiii - thesun

Copiii români folosiți ca forță de muncă ieftină în Anglia! Un nou scandal legat de românii din Marea Britanie ține capul de afiș al presei astăzi. Jurnaliștii de la The Sun au prezentat o investigație care arată cum copiii români de vârste foarte fragede sunt folosiți la muncă fizică de producătorii ouălelor Kinder, fiind plătiți pentru asta cu 22 de penny.

Părintele unor copii implicaţi în asamblarea de jucării a declarat că este vorba de o muncă de sclavi. Pentru fiecare 1.000 de ouă asamblate, o familie primeşte în jur de 20 de lei româneşti, echivalentul a doar 3.77 de lire sterline. Produsele sunt transportate la fabrică Ferrero din localitatea Cărei. Intermediarii vând ouăle asamblate în schimbul a 80 de penny pe bucată.

”Dacă directorii de la Ferrero ar şti se ce întâmplă în România probabil că ar avea un atac de cord. Compania nu primeşte ce a plătit, iar intermediarii câştigă o avere pentru muncă unor oameni, care sunt trataţi că sclavi”, a declarat o sursă anonimă din interiorul companiei Ferrero. Familia Juri este implicată în proces. La asamblarea ouălor Kinder participa Timea (30 de ani) alături de soţul ei Christian (41 de ani), precum şi de copiii Patrick (11 ani) şi Hannah (6 ani).

”Este muncă de sclavi, dar ce am putea să facem altceva, nu avem nicio oportunitate. Atunci când vezi modul în care trăim aici trebuie să înţelegeţi de ce este visul nostru să mergem în Marea Britanie”, a declarat Christian Juri pentru The Sun.

Sursă foto: TheSun

Citește continuarea pe știrileprotv.ro

copiii - ministerulsanatatii 150x150Citeste si: Război în sănătate!

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.