Copil cu ADHD, motiv de proteste la Pitești!

adhd - protestpitesti

Copil cu ADHD, motiv de proteste la Pitești! Este deja a treia zi de proteste într-o școală din Pitești, unde părinții și elevii nu mai vor în rândurile lor un copil ce suferă de ADHD și care a creat destule probleme în cadrul școlii.

Conducerea şcolii dezaprobă ferm protestul. ALIN VLAD, directorul Şcolii nr. 16 din Piteşti: „Trebuie să-l integrăm, noi trebuie să-l primim la şcoală, să-l educăm. Drept urmare, orele s-au ţinut şi ieri şi azi şi s-au pus absenţe pentru elevii care nu au venit la ore.” La fiecare 10 absenţe nemotivate, copiilor li se va scădea un punct din nota la purtare. Cu toate acestea, părinţii nu vor să renunţe la demersul lor.

Iuliana Pârvu, preşedinta comitetului de părinţi: „Cu nota scăzută la purtare îşi vor pierde bursele, dar asta este, ne vom asuma şi asta.” Elevul respins de colegi merge deja la psiholog. Narcis Sima, psiholog: „În momentul actual nu prezintă o întârziere în dezvoltarea cognitivă. În opinia mea, minorul nu prezintă un pericol social.”

Colegii de clasă spun însă că băiatul este agresiv cu ei, fizic şi verbal.

Irina Gruia, psiholog: „Respingerea este trăită cu multă tristeţe, cu multă agresivitate în interior, cu tensiune, cu sentimentul de nedreptate. În cazul copiilor cu ADHD, acest dezechilibru este trăit mult mai intens.” Inspectoratul şcolar a încercat să medieze conflictul, dar fără rezultat.Dumitru Tudosoiu, inspector general la ISJ Argeş: „Mă deranjează extrem de mult atitudinea pe care o imprimă părinţii către odraslele lor. Nu cred că este corect să-i înveţe pe copii să nu fie, responsabili, cuviincioşi, cu îngăduinţă faţă de colegul lor.”

Din păcate, şcoala românească nu este pregătită să gestioneze astfel de situaţii. O recunosc şi reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Sursă foto: Click.ro

Citește continuarea pe România Liberă

adhd - dor 150x150Citeste si: Suntem atât de aproape unii de alţii, încât am ajuns să ne fie dor de distanţă

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.