Ai un copil agresiv? Cum îi faci FAȚĂ

agresiv - copil agresiv copil violent 1024x682

Ai un copil agresiv? Cum îi faci FAȚĂ. Poate una din cele mai dificile experiențe căreia trebuie să îi faci față ca și părinte este aceea de a descoperi că ai un copil agresiv.

Un copil care fie țipă, fie că mușcă sau lovește, încearcă doar să își exprime niște emoții negative pe care le are la acel moment. Agresivitatea copilului ca răspuns la situaţiile frustrante poate fi învăţată din mediul în care trăieşte. Dacă un părinte răspunde cu violenţă atunci când pruncul său se comportă inadecvat, copilul va înţelege că, atunci când trăieşti o astfel de experienţă, o gestionezi cu agresivitate, susţin psihologii. Cel mic va primi un astfel de mesaj chiar dacă mama ori tatăl nu îl lovesc, ci doar îl ameninţă cu bătaia ori când, spre exemplu, aflaţi la volan, se înfurie şi formulează diverse injurii la adresa celorlalţi participanţi la trafic care au greşit.

Manifestarea agresivităţii indică lipsa sentimentului de compasiune, punerea propriilor nevoi mai presus de ale celuilalt. Compasiunea se învaţă, iar pentru asta copilul trebuie să trăiască intr-un mediu în care este practicată. Comparându-l permanent cu fraţii ori cu colegii săi, cu standarde prea înalte pe care nu le poate atinge, cel mic nu se va simţi iubit şi înţeles aşa cum este şi va trăi într-un mediu agresiv, axat pe competiţie, pe demonstrarea valorii.

Există situaţii când agresivitatea indică absenţa unor limite clare.

Sursă foto: centruldeparenting.ro

Citește continuarea pe Adevărul.ro

agresiv - pozitiisomn 150x150Citeste si: Personalitatea ta în funcție de poziția în care dormi

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.