A fi copil, o joacă. A fi părinte, o provocare!

copil - poza Bebelu

Articol scris de Ionuț Iancu. A fi copil, o joacă. A fi părinte, o provocare!  Trăim vremuri cu totul diferite față de ceea ce eram noi obișnuiți pe vremea noastră. Iar asta se vede în tot ceea ce ne înconjoară, plecând de la modelele morale ale celor din jurul nostru și mergând până la modul cum ne adaptăm la schimbările din viața noastră.

Cred că cele mai evidente schimbări apar și se văd la copii. La modul cum aceștia sunt crescuți, educați, pregătiți pentru viață. Și hai să o luăm așa, metodic:

Pe vremea noastră, desenele animate aveau ceva magic în ele. Tom și Jerry, Donald, Duffy Duck, Pluto, Bugs Bunny, toate aceste personaje erau cu adevărat ceva unic și te făceau să simți că ai parte de o copilărie magică, că atunci când ești copil totul e perfect. Nu știu câți dintre voi stăteau pe 1 ianuarie să urmărească maratonul Tom și Jerry de pe Cartoon. Eu o făceam. Deh, copil cuminte.

Apoi, modele noastre de viață, mai ales din perioada copilăriei, erau cu totul altele. Erau oameni sau personaje de desene animate care te educau într-o direcție bună, a unei morale. Nu același lucru se întâmplă azi. Care este cel mai iubit model de copiii de azi? Hannah Montana. Adică, mai nou, Miley Cirus. Ce oferă ea ca model?

Și mai apoi ne mirăm că avem copile de 12 sau 13 ani care rămân însărcinate sau care oferă showuri web pe bani sau care nu mai au pic de demnitate de la o vârstă atât de fragedă. Cred însă că marea problemă a generației de acum e lipsa părinților din viața lor. Fie că sunt fizic plecați prin cine știe ce colțuri de lume pentru a câștiga niște bani, tot pentru ei, copiii lor, fie că sunt fizic lângă ei, dar acaparați de problemele de zi cu zi, uită să le mai ofere o vorbă bună, o îmbrățișare, o emoție. Și asta se va regăsi mai târziu în personalitatea copiilor.

Și ca să încheiem acest articol într-o notă mai optimistă, chiar dacă a fost o perioadă în care natalitatea a fost într-o continuă scădere, de ceva timp lucrurile par a se fi schimbat. Văd din ce în ce mai multe mămici în jurul meu, văd familii fericite că au un copil. Asta se datorează și faptului că în ziua de azi ai mult mai multe variante de a te descurca cu creșterea celor mici. Făcându-ți, astfel, mult mai ușoară munca de a fi părinte.

Iar asta nu este deloc puțin lucru. Mai ales în țara unde toată lumea pare că se pricepe la tot.

Sursă foto: bebelu.ro

copil - deadly time by thechameleon11 d5zwo6w 150x150Citeste si: Tic Tac, trece timpul

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.