Cum l-am cunoscut pe Ricky. Un copil și-un câine

copil și-un câine - copil   i un c  ine 677x1024

Cum l-am cunoscut pe Ricky! Un copil și-un câine. Cred foarte tare în relaţia dintre un copil şi-un câine. Aia pură, aia în care minciuna nu există. Aşa au stabilit de prima dată când Idris i-a văzut nasul ăla mare şi negru…prin gard.

„Parcă ieşise la mirosit zambile. Jur. Acum, dacă mă întreabă cineva, am ras şi-am plâns. Asta am simţit când l-am văzut acolo, la bunici, prin gard. Era tare simpatic, blana roşcovan închisă cu botul şi ochii negri. Frumos câine lup!

Mi-a mărturist că îl cheamă Ricky, dar cumva nu e foarte mulţumit de numele ales de stăpân. Nu că şi-a fi dorit să îl cheme, Alfonso, dar Ricky…sună aşa, minuscul! Ori, el se vedea un câine mare. Adevărul că şi este, pentru vârstă lui este un câine înalt.

Ricky se cam plictisea, aşa că m- a acceptat rapid că prieten. Ne întâlneam dimineţile când eu luam la puricat curtea bunicii. Nu ştiu dacă v-am spus, dar trandafirii aia din curte sunt bombe cu ceas. Dacă a dat necuratu’ să te împiedici de ei, egal …cucui! Am fost acolo, ştiu, vorbesc din experienţă.

Cel mai tare îmi plăcea la Ricky că îmi lingea degetele cu limba aia aspră. E o senzaţie tare ciudată. Şi mai îmi place ceva: cum se bucură când eu strig prin curte…

-Ichiiiiiii, Ichiiiii!

Încă nu pot să îl pronunţ pe R, dar el nu se supără.Îl strigă şi pe el cineva, îl ascultă și pe el un suflet de copil. Te iubesc, Ichiii!”

Mi-am imaginat cu ochi de adult o conversaţie dintre Idris, fiul meu şi câinele vecinilor, pe nume Ricky. Cu siguranţă, ce e între ei nu poate fi descris în cuvinte! Uitați-vă la poză. E întâlnirea bucuriei cu fericirea!

De asta cred că fiecare copil trebuie să aibă un câine. Va învăța ce e loialitatea, prietenia, responsabilitatea și dragostea necondiționată. Indiferent că în viață o să înțeleagă că nu toți câinii îi sunt prieteni, el își va aduce aminte mereu…de micul prieten patruped!

copil și-un câine - un copil   i un c  ine2 1024x682

Apropo de cuvinte, vă dau și un sfat în legătură cu copiii și cuvintele. Și noi suntem la acest capitol. Ne bucurăm când spunem:

  • mama, cachi( tati), apa, papa, popa, MamaMa ( bunicile), Aghi ( bunicul Adi), bebe, ghehine cheia( deschide usa cu cheia!), etc.

Când puii încep să vorbească este spectcol total. Noi vorbim cu el de parcă ar fi de vârsta noastră. E cea mai bună soluție. Dacă tu omori cuvintele, o să facă și el același lucru. Una peste alata, este esențial să-ți ajuți copilul să vorbească frumos și corect.

Peste ani, când nu o să se facă de râs, o să îți mulțumească. Dacă ai nevoie de un prieten care vorbește corect, apelează la  Străfurnica. Ea știe multe despre Dicție.  Am primit și eu cele două volume și abia aștept să încep lecțiile cu Idris. Have fun!

copil și-un câine - un copil   i un c  ine 682x1024

Follow: Fotograv

copil și-un câine - r  t  cit COPILUL 150x150Citeste si: Cum am rătăcit COPILUL

Ai si tu un text despre cresterea copiilor? Trimite-l la noi: emmazeicescu@gmail.com

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

 

 

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.