Copilul soșetelor altfel. Fii liber!

copilul soșetelor altfel - Copilul   osetelor pierdute

Copilul soșetelor altfel. Fii liber! Mi-a dat de gândit o poveste de viață. O secvență, practic! De la ea am stat și am rumegat, ce aș fi făcut eu dacă aș fi realizat că fiul meu trăiește această „dramă”? Cum faci să nu repeți greșelile celorlalți părinți și să rămâi liber la cap?  Întâi să vă faceți o idee:

Ieri, în supermaket, o mamă şi-a certat băieţelul de 5 ani pentru că se încălţase cu şosete diferite. Cel mic nu spunea nimic, părea că a făcut-o intenţionat. Avea o şosetă verde şi una cu un personaj din desene animate. Dar zâmbea duplicitar.

Mi-am amintit că eu la grădiniţă aveam trei vise ascunse: să mă încalţ cu şosete diferite, să pot colora în afară spaţiilor, dincolo de linii, şi să trec prin toate bălţile, în drum spre casă, când ploua. Părea o formă de libertate asumată, chiar dacă mă certă educatoarea. Sau mama. Bine, de multe ori mă duceam încălţată invers, dar acolo chiar nu înţelegeam ce pantof trebuie încălţat.

În schimb, mama îmi mai trimite şosete şi acum. Ce nu ştie este că mă încalţ acum cu una cu buline, şi cu altă cu ciupercuţe. E frumos să fii mare. Îţi îndeplineşti tot ce părea interzis în grădiniţă. Măcar dacă nu ne-ar fi teamă că o să fim criticaţi pentru că vrem să fim diferiţi faţă de ceilalţi.

Orice ar însemna asta, încă de mici. Mai ales dacă nu faci rău. Să fii liber să visezi. Cei care folosesc trebuie prea des merită învăţaţi să se joace mai mult. Poate şi mama băieţelului. O şosetă n-a omorât pe nimeni!”, a povestit Mioara Costin pe FB.

Dragilor, eu am iubit mereu șosetele altfel, mi-au plăcut și mașinuțele, am și făcut lucruri ciudate în copilărie. Mama nu cred că ar fi fost foarte bucuroasă să afle de joaca pe șantier sau  de alergatul printre betoane si fier de 14. Practic, cred ca murea de inimă dacă știa de toate prostiile pe  care mintea noastră le ticluia. Știți ceva?

Eu o să-mi las copilul liber la șosete și să dea naiba să-i zică vreo profesoară ceva că o să îi explic personal cum e cu creativitatea la copii și abordarea asupra fashion-ului. Hai să mai scăpăm de prostiile pe care ni le-a inoculat o societate vai de capul ei, tributară unui conservatorism tâmpit!

Copilul meu o sa învețe să trăiască printre reguli și cu reguli, dar cu simetria în materie de șosete nu o să aibă nicio treabă. Doar dacă o dorește. Și știți de ce? Pentru că nu e șosetă să nu se piardă și nici copil care să fie perfect aliniat cerințelor înalte ale societății. Ferească-mă…Dumnezeu! Da, va fi un copil ” pierdut”, al meu! Și-am să-l iubesc așa cum e, nu așa cum mi-ar spune unii și alții că …trebuie!

Am crescut cu „trebuie” și am ajuns să fiu defectă în atâtea feluri care țin de obsesia perfecțiunii, groaza în privința eșecului și ambiția de a mă lupta cu mine, mereu! E fain uneori, dar e al dracului de obositor. Dacă aș fi trăit după reperele mele, eram pictoriță undeva la mare și nu mă durea capul când auzeam de drama șosetelor pierdute!

PS: În imagine, Idris care descoperise cât de faini sunt cărbunii de la țară. Ferească Dumnezeu să lași copilul așa murdar sau pur și simplu să îl lași să se bucure de viață!

Salvați-vă copiii, lăsați-i LIBERI!

 

copilul soșetelor altfel - 1076x615 29 weeks pregnant ballooning belly 150x150Citeste si: 20 de lucruri de care să ȚII CONT înainte să rămâi însărcinată !

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.