Copilul tău e un LENEȘ? Dezvață-l de asta !

copilul - istock lazy kid

Articol scris de Ionuț Iancu. Copilul tău e un LENEȘ? Dezvață-l de asta ! Mă uit în jurul meu, la copiii secolului 21. Și parcă nu mă pot împăca cu imaginea pe care mi-o oferă. Aceea a unor adulți în trupuri de 10 – 12 ani.

Copiii din ziua de azi sunt prea legați de tot ceea ce înseamnă tehnologia. Mult mai legați chiar și decât părinții lor. De înțeles pe de o parte. Copilul de acum se pricepe foarte bine să îți configureze o rețea wireless. Nu are nici cea mai mică problemă să îți spargă cea mai complicată parolă de Facebook.

E la curent cu muzica cea mai modernă, se duce la școală cu telefoane după care eu doar tânjesc. Aș putea să fiu foarte gelos pe el. Dar nu sunt. Pentru că, din păcate, copilul din ziua de azi e foarte, foarte leneș. Copilăria noastră, a celor cu cheia de gât, se măsura în atâtea ore petrecute afară, jucându-ne, inventând orice metodă de a ne distra, de a fi împreună, încât la ceasul serii, nici măcar nu mai trebuia să fim rugați ca să mergem la somn. Cădeam singuri lați.

Copilul de azi este pierdut total dacă îi iei telefonul, tableta și accesul la net. Nu știe de drumeții, nu știe de plimbări, nu știe de sport. Stă doar în casă, cu punga de chipsuri în brațe, eventual și cu un suc acidulat alături, și apoi se miră părinții că a ajuns un obez. Și nu vorbim de un caz singular, dacă ne uităm la statistici, România este pe primul loc în Europa la obezitate întâlnită la copii.

Da, e greu ca părinte în ziua de azi. Timpul pare că trece mai repede ca niciodată. Te trezești, mergi la muncă, te întorci acasă, faci cele necesare, apoi te bagi la somn pentru o nouă zi de rutină. În timpul ăsta, copilul tău ce face? Poate nu ar fi rău ca exemplu pentru ei să vină tocmai de la noi, cei care am avut șansa să creștem altfel, mai sănătos.

Citește si: Heroina digitală. Ecranele transformă copiii in dependenți

  • Alege o zi din săptămână în care copilul tău să nu aibă acces la nicio formă de tehnologie. O stabilești împreună cu el, iar ziua aceea să fie dedicată activităților în aer liber.
  • Oricât de obosit ai fi, când vii de la muncă alocă-i măcar o jumătate de oră în care să mergeți să vă plimbați. Veți crește astfel și apropierea dintre voi.
  • Joacă-te cu el jocurile copilăriei noastre. Atâtea jocuri incredibile pe care nicio tabletă nu le va putea înlocui. O să vezi că o să îi placă și le va duce mai departe și colegilor lui.

Ne place să credem că vina pentru sendentarismul și lenea sa o are doar copilul. Nu e chiar așa. Noi suntem primul lor exemplu negativ. Ca atare, doar împreună putem schimba lucrurile. Și să nu uităm de cel mai important aspect: toate aceste clipe petrecute alături de ei sunt cele mai importante amintiri. Pe care le vom regreta mai târziu, dacă nu profităm acum de ele.

Sursă foto: philly.com

copilul - Copiii nu   tiu 768x511 1 150x150Citeste si: Copiii nu știu semnificația lui IERI

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.