Copilul tău plânge? NU îl opri !

copilul - 1024 http

Copilul tău plânge? NU îl opri ! Prima reacție a oricărui părinte în momentul în care copilul său începe să plângă este să încerce cu orice preț să îl oprească. Avem cu toții senzația că lacrimile înseamnă rău, durere, suferință. Dar chiar așa să fie?

Atunci când copilul nostru plânge, sunt declanşate subconştient amintirile noastre despre cum oamenii au reacţionat atunci când noi am plâns şi simţim nevoia să răspundem în acelaşi fel, uneori fără să ne dăm seama. Ceea ce trebuie să ne amintim este că un copil supărat are nevoie să fie ascultat.

În creier există neuroni-oglindă, care reflectă şi recreează stările celor din jurul nostru. De aceea, când eşti relaxat şi afectuos, copilul se eliberează de toate emoţiile negative şi apoi îţi preia starea de calm, restabilindu-şi propriul echilibru emoţional. Atunci când copiii sunt lăsaţi singuri să plângă, rezultatul este creşterea hormonilor de stres, cauzat de sentimentul de abandon şi de pericol imediat. Cercetătoarea Wendy Middlemiss de la Universitatea din Texas de Nord, a demonstrat că bebeluşii care au fost lăsaţi singuri să plângă aveau un nivel crescut de cortizon şi câteva ore mai târziu. Însă dacă rămânem aproape de copiii noştri şi le ascultăm nemulţumirile, aceştia pot elibera hormonii de stres cauzaţi de experienţele neplăcute din trecut.

De reţinut!

• Plânsul şi accesul de furie nu sunt obiceiuri proaste, ci o formă de exprimare a sentimentelor
• Este important pentru stima de sine a copilului tău să simtă că încă crezi despre el că este o persoană bună, chiar şi atunci când are răbufniri emoţionale.
• Calmul pe care îl ai în prezenţa copilului tău îi va ajuta să simtă atunci când este speriat sau supărat că este în siguranţă şi poate lăsa aceste sentimente să treacă.
• Darul ascultării este cel mai important lucru pe care îl poţi oferi copilului tău.
• Plânsul nu este o reflectare negativă a educaţiei pe care i-ai oferit-o copilului tău, ci un semn pozitiv că copilul tău se simte în siguranţă să-ţi spună ce simte.

Sursă foto: bebelu.ro

Citește continuarea pe Adevărul.ro

copilul - 14627913 10209131908229756 50381609 n 150x150Citeste si: Atenție la femeia care vrea puterea

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.