Fii ARTIST pentru copilul tău. Uite câteva TRUCURI

copilul tău - copilul t u 3

Fii ARTIST pentru copilul tău. Uite câteva TRUCURI. Vorbeam chiar ieri despre grădiniță și lucrurile pe care Idris le va învăța acolo. Încă nu îmi vine să cred că se întâmplă. Septembrie era până anul acesta… luna în care îmi serbam ziua și cam atât. De anul acesta, septembrie este luna în care Idris începe grădinița și mai apoi școala. Mă amuz gândindu-mă că primii 18 ani sunt mai grei. După aia…potopul!

Și pentru că am trecut în revistă ce trebuie să cumpăr pentru grădiniță, vă reamintesc că a alege cea mai bună grădiniță pentru copilul tău, este o mare provocare. Am scris despre asta aici, asta după ce am întrebat oameni care știu despre ce vorbesc.


copilul tău - copilul t u 150x150Cum ai ales grădiniţa copilului? Uite 6 întrebări pe care TREBUIE să le pui

Ce apreciez foarte tare la o grădiniță?

 • Curățenia
 • Calificarea personalului
 • Educatori care chiar se ocupă de copil
 • Grădinițele cu clase nu foarte aglomerate
 • Mâncarea sănătoasă
 • Spațiu de joacă
 • Jucării la discreție
 • Lecții specifice vârstei, astfel încât copilul să se dezvolte armonios
 • Dacă are cursuri de dezvoltare personala
 • Cursurile de artă și creativitate

Pornind de la ultimul dintre ele, arta și creativitatea, vreau să spun că pentru mine este un curs esențial. Cu toții am tânjit poate după genul ăsta de cursuri în care să învățăm și să ne jucăm. Până la urmă ce înseamnă copilăria? Și pentru că îmi strâng deja material pentru momentele când stăm împreună am găsit câteva jocuri educative pe care le poți face împreuncă cu cel mic. El se distrează, casa nu e dărâmată complet …iar tu nu trebuie să cureți două săptămâni, după ce el s-a jucat cu vopsea!

copilul tău - shamrock potato stamp1

 

 • Ștampila din cartof – Dacă puiul tău vrea să facă niște desene deosebite, de ce să nu-l ajuți? Fie că este în formă de trifoi, stea sau inimă, ajută copilul să se exprime artistic. Ia un cartof, taie-l pe jumătate și începe să sculptezi. Știu, va fi o provocare și pentru tine!
 • Bijuterii pentru fetițe –  Dacă vrei să o faci pe cea mică să înțeleagă că bijuteriile tale nu sunt de joacă, ați putea să faceți împreună câteva frumuseți handmade. O bentiță înflorată, un colier din bureți sau brățări cu mărgele colorate, ca zâmbetul ei. Ai să găsești o mulțime de tutoriale video pentru jocul ăsta. Mă credeți sau nu, e o treabă tare simplă și amuzantă!

 

 • Faceți împreună o căsuță pat –  Orice copil își dorește să ia parte la un asemena proiect. Îl vei ține ocupat, se va distra și va și învăța câte ceva. Cât de greu poate să fie? Îți trebuie niste lemn, asta dacă nu vrei să reciclezi un șifonier mai vechi, un pic de organizare și totul se rezolvă.

copilul tău - copilul t u 2 1024x819

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Orice ai face, implică- ți și copilul. El va învăța de la tine, iar împreună vă veți distra copios. Nu uita… și adulții rămân copii!

foto: Marin Dumitru/ centruldeparenting.ro/fabricutadeidei.ro

copilul tău - 100 CROP 150x150Citeste si: Nu înţeleg femeile care îşi abandonează copiii!

Ai si tu un sfat pentru cresterea copilului? Trimite-l la noi: emmazeicescu@gmail.com

Suntem si pe FACEBOOk. Da-ne un LIKE – Perfect Imperfect

 

 

 

 

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.