Când te-ai simțit ultima dată copleșit de ANXIETATE?

copleșit de anxietate - stressanxiety 1024x683

Când te-ai simțit ultima dată copleșit de ANXIETATE? Poate atunci când te pregăteai pentru acea prezentare importantă sau înainte să ceri o mărire de salariu.Indiferent de situație, felul în care majoritatea oamenilor reacționează la anxietate este să încerce să se relaxeze și să își calmeze emoțiile. Totuși, se pare că acesta este o adevărată greșeală, potrivit unui studiu efectuat de către Alison Wood Brooks, profesor la Harvard Business School.

Brooks a studiat recent un fenomen numit “reevaluarea anxietății.” Practic, reevaluarea anxietății se referă la încercarea de a transforma anxietatea într-un sentiment pozitiv. În loc să încerci să te calmezi atunci când ești anxios, spune Brooks, ar trebui să încerci să-ți repeți aceste două cuvinte:

  • Sunt entuziasmat/ă

Studiul

Pentru a demonstra beneficiile aceste scurte fraze, Brooks a efectuat o serie de experimente, publicând rezultatele într-un studiu din anul 2014. După ce s-au strâns destul participanți, ea  le-a dat mai multe teste, printre care vorbitul în public, karaoke și rezolvarea sub presiune a unei probleme de matematică.

Olga Khazan de la The Atlantic relatează despre studiu următoarele.“Participanților li s-a spus să-și repete “Sunt entuziasmat/ă”,  “am emoții” sau să nu spună nimic înainte de a începe să cânte. Participanții “entuziasmați” nu s-au simțit doar mai entuziasmați, ci au și cântat mai bine, potrivit unor măsurări computerizate a volumului și a tonului vocii. Ei s-au descurcat mult mai bine, deoarece s-au și simțit mult mai bine.

Același lucru a fost valabil și în cazul testului de vorbit în public. Când au fost rugați să susțină un discurs de două minute în fața camerei, participanții care și-au repetat că sunt entuziasmați au vorbit mai mult și au fost văzuți drept mult mai convingători și încrezători în forțele proprii. După vorbitul în public a urmat testul de matematică, în care, de asemenea, grupul de participanții entuziasmați s-a descurcat mult mai bine decât celelalte două.

Vezi continuare pe : Doru Dima

foto: viralnovelty.net

copleșit de anxietate -   tia  i c   8 150x150Citeste si: Despre frică, fără frică

Ai si tu un text pe care vrei sa-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: emmazeicescu@gmail.com

Suntem si pe FACEBOOK- Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect 

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.