Ce cosmetice folosești? Știai că pot duce la infertilitate?

cosmetice - 4318EAE7 7DDE 45B9 BDAE E0420DF6A176

Ce cosmetice folosești? Știai că pot duce la infertilitate? Când am auzit prima dată despre chestiunea asta, am fost aproape convinsă că este o mare prostie.  Cum ar putea oare cosmeticele să ne facă pe noi femeile să ne depărtăm de cea mai frumoasă misiune din viața asta…aceea de a fi mama?  Mai ales  că noi suntem cele care susținem, prin shopping intensiv (Ups!), aceasta zonă de business.

Așa că am ales să întreb un specialist în dermatologie, ca să nu fiu în eroare. Rodica Olteanu, medic dermatolog, mi-a explicat că studiile recente au adus aceste vești extrem de proaste. Avem o creștere a numărului de femei care fac eforturi pentru a rămâne însărcinate și o diversitate in ale produselor de machiaj.

Pe lângă viața stresantă și alimentația plină de E-uri, avem prea mulți conervanți și în unele produse de make-up. Parabenii și fenolii, pe care îi găsim în unele cosmetice, pot duce la dereglări hormonale majore. Habar nu aveam! Și uite așa, fără să îți dai seama, poți face un pas înainte spre infertilitate! Nu spun să punem la zid o întreagă industrie care investește și în cercetare, spun doar să NU exagerăm cu achizițiile!

Ce poți face? Bună întrebare! Nu poți stă cu lupa pe fiecare dintre produse în căutarea substanțelor periculoase, dar poți reduce numărul produselor pe care le cumperi.  Așa o să îți fie mai ușor să ai un control mai ferm asupra substanțelor care ajung pe pielea ta. Dacă e să fii foarte cinstită, câte dintre produsele de make-up pe care le ai acasă îți sunt cu adevărat utile? Acum zece ani puteam să fim frumoase și fără să conturăm fiecare centimetru al feței, nu? Ce s-a schimbat? Poate doar strategia de marketing?

Sfatul meu ar fi să cumperi exact produsele despre care știi sigur că îți fac bine, cât se poate de verificate, branduri care au rezistat în timp și, msi ales, produse care sunt în armonie cu tine și tipul tău de ten. Si, musai, alege produse care rezistă mai puțin, dar care nu conțin atâția conservanți.

Nu încerca să faci economii în materie de cosmetice. Dacă vei cumpără de la tarabă sau de la vânzătorii de ocazie, s-ar putea să te coste ceva mai mult …în timp! Rămâi sănătoasă!

 

Citeste si: Când s-a îndrăgostit Idris prima oară?

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem și pe FACEBOOK. Dă-ne un LIKE- Perfect Imperfect

 

 

 

 

 

 

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.