Crăciun de poveste la Târgul de la Praga!

Praga - targcraciunpraga

Articol scris de Elisabeta Pancea. Crăciun de poveste la Târgul de la Praga! Târgul de Crăciun de la Praga are porțile deschise până după Anul Nou, așteptând vizitatorii într-un peisaj unic, de poveste. Targul din capitala Cehiei începe în 26 noiembrie și ține pana în 8 ianuarie, fiind cel mai lung târg din Europa. Acesta se desfasoara în centrul istoric al orasului, mai exact în Piața Oraşului Vechi și în Piata Wenceslas.

În Praga mai exista însă și târguri de Crăciun mai mici, în Namesti Republiky. Deși asemănător cu Târgul din Viena, micile deosebiri fac diferența.

În atmosfera de poveste veți găsi standuri cu suveniruri, de unde se pot achiziționa, de la mâncare tradițională cehă, vinul fiert specific iernii și castane prăjite până la obiecte tradiționale.

Simbolul sărbătorilor, marele brad din centrul târgului, va fi împodobit cu 2000 de beculețe.  Nu vor lipsi concertele și spectacolele.  Cei pasionați de muzica simfonica se vor putea delecta cu aceasta și nu numai în bisericile din minunatul oraș.  Scenele biblice de lângă biserici vor face deliciul copiilor care se vor putea juca cu animalele de lângă bisericuțe.

Targului de Craciun din Praga i se spune „Winter Wonderland”, insa numele lui in limba cehă este „Vanochi trh”.

Sursă foto: Alltour

Praga - tarcraciunbrasov 150x150Citeste si: Târgul de Crăciun de la Brașov

Ai și tu un text pe care vrei să-l faci cunoscut? Trimite-l la noi: office@perfectimperfecte.ro

Suntem si pe FACEBOOK. Da-ne un LIKE- Perfect Imperfect

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.