Creșterea economică cu care se laudă Ponta e doar pe hârtie

- ponta1 620x4001

România sub guvernarea Victor Ponta înregistrează printre cele mai proaste structuri rutiere din lume, are parte în continuare de o mare risipă în materie de cheltuieli guvernamentale și de-aici încrederea aproape de zero în politicieni. Economia României nu a depăşit state precum Malaezia sau Costa Rica, iar dacă vine vorba despre cât de eficiente sunt instituţiile publice de la noi, atunci suntem în urma Botswanei. O spune cel mai recent raport al World Economic Forum.

La capitolul competitivitate, România se află pe locul 53, din 140 de economii analizate. Forumul Economic Mondial a pus sub lupă instituţii, infrastructuri, medii macroeconomice, sănătate şi educaţie, pieţele muncii, dar şi pe cele financiare. Statele care conduc din aceste puncte de vedere sunt Suedia, Singapore şi Statele Unite ale Americii.- ponta1 620x400

 

Calitatea drumurilor – 120 din 140

Infrastructura ţării noastre ne plasează în poziţia 86, adică în urma vecinilor bulgari, cu care, de exemplu, împărţim Podul Prieteniei. Nu este o legendă faptul că pe segmentul de drum care leagă România de Bulgaria, prin Giurgiu-Ruse, asfaltul e mai bun exact din dreptul indicatorului de unde începe teritoriul bulgar. Chiar şi infrastrucutra Republicii Moldova (83) e mai bună, potrivit WEF, ca şi a Indiei (81) sau Guatemalei (77).

La acelaşi capitol, când vine vorba de calitatea drumurilor, România se situează pe locul 120, după Liban (119) şi Mongolia (118), iar la infrastructura de transport, ţara noastră poate lua lecţii de la Uruguay sau Armenia.(Claudiu Popa)

citeste continuarea aici: Jurnalistii.ro

Comentarii


Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.